Hjem Nyheter 15 ganger så mange får meslinger i dag i forhold til for bare to år siden

15 ganger så mange får meslinger i dag i forhold til for bare to år siden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Antall meslingtilfeller har hatt en jevn nedgang i mange år. Men i 2016 snudde det. De to siste årene har det vært en kraftig økning av den potensielt dødelige sykdommen.

Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som melder om oppsvingen av den skumle sykdommen. I fjor døde 136.000 mennesker av meslinger.

«Våre data viser at det er en betydelig økning i antall tilfeller av meslinger. Det ser vi i alle regioner», sier Katherine O’Brien, direktør for immunisering og vaksiner i WHO til NRK.

Tredobling i Europa

Ifølge NRK, ble det ble rapportert inn 170.000 tilfeller av meslinger til WHO i 2017. Tallene for 2018 ligger per i dag på 229.000. Fristen for å rapportere inn meslingtilfeller er i april, så det er ventet at tallet for 2018 blir enda høyere. I tillegg blir under to prosent av alle tilfeller rapportert inn, så det reelle tallet er millioner.

I løpet av de elleve første månedene i fjor, fikk 82.596 mennesker i Europa meslinger. Det er en tredobling i forhold til 1017, og 15 ganger så mange som i 2016.

Meslinger på full fart tilbake fordi mange dropper vaksine.

Meslinger på full fart tilbake fordi mange dropper vaksine.

«Vi har utbrudd som er varige, store og vokser. Dette er ikke et isolert problem», sier O’Brien.

Skyldes sløvhet og feilinformasjon

NRK skriver at meslinger krever at 95 prosent av befolkningen er vaksinert for at man skal få det vi kaller flokkimmunitet. Ved flokkimmunitet, er alle beskyttet mot sykdommen, også de som av medisinske årsaker ikke kan vaksinere seg.

LES OGSÅ: Kjendis raser mot vaksinemotstandere – er så sint at hun koker

Årsaken til at meslinger nå er på vei tilbake i Europa, er ifølge WHO, sløvhet og feilinformasjon om vaksiner.

«Vi går tilbake etter den tidligere fremgangen. Og vi går ikke tilbake fordi vi ikke har verktøy til å forhindre dette. Vi har verktøy til å bekjempe meslinger. Vi går tilbake på grunn av manglende vaksinering», sier O’Brien til NRK.

Trykk på deleknappen for å vise hva som skjer når vi slutter å vaksinere barna våre! Da kommer nemlig de lumske sykdommene snikende tilbake.. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com