søndag, januar 26, 2020
Historier fra livet Den 16-år gamle jenten døde nesten. Nå ønsker moren...

Den 16-år gamle jenten døde nesten. Nå ønsker moren å øke bevisstheten rundt ungdom og alkohol.

-

Alkohol er et stort problem blant tenåringer. Gruppepress, personlige forhold og fester er noen av grunnene til at ungdom drikker alkohol.

Kelliee Jo Nelson i Minnesota i USA skrev et følelsesladet innlegg på Facebook hvor hun beskriver hvordan hennes 16 år gamle datter nesten døde etter å ha drukket for mye alkohol. Hun har også lagt ut et bilde av datteren i sykehussengen. Selv om det er en tragisk hendelse, håper jeg at vi sammen kan hjelpe hverandre med å spre dette videre. Er det nok til å redde et barns liv er det verdt det. Ingen foreldre skal måtte miste et barn på grunn av alkohol.

Morens innlegg: 

En advarsel til alle foreldre:

Dette er hva 2 øl, 2 shots Captain Morgan, to shots med hjemmebrent, to slurker whiskey og en slurk brennevin gjør med en 16-åring.

Min datter og hennes kusine bestemte seg for å arrangere en fest for seg selv i går kveld, da de var hjemme alene i 2 timer i min fars hus. De raidet barskapet og da min ex-mann kom hjem, fant han jentene i en livsfarlig tilstand. Datteren vår var ikke mulig å komme i kontakt med. Han kjørte henne til sykehuset i all hast. Selv dro jeg til sykehuset så fort jeg fikk beskjeden.

Jeg løp inn på akuttmottaket, synet som møtte meg var min lille jente liggende på en båre. Hun ble pakket inn i varme tepper for å hindre hypotermi – kroppstemperaturen hennes var så lav som 35 grader. Hun ble pumpet full av legemidler intravenøst. Et rør ble kjørt ned i halsen, slik at de kunne pumpe henne.

Legene måtte bruke tre forsøk på å få røret ned i halsen hennes, noe som gjorde at de raspet opp halsen innvendig i forsøkene. Men det var nødvendig – hun måtte være koblet til respirator. Denne ble brukt i nesten 13 timer, fordi hun ikke fikk puste på egenhånd.

Min datters tilstand ble forårsaket av at hun hadde 4,3 promille i blodet. Høy nok promille til å drepe en voksen mann.

Legene gjorde det helt klart for oss:
Hadde ikke faren kommet hjem og funnet barnet vårt på det tidspunktet han gjorde, ville hun sannsynligvis ikke ha overlevd. Nå må vi, takk Gud, ikke begrave barnet vårt denne uken. Det alene gjør at vi er veldig takknemlig.
Og veldig glad.

Jeg håper at min datter og min niese forstå hvor heldige de begge er.
Jeg håper de har lært en verdifull lekse nå. Og jeg håper at denne hendelsen, og vår erfaring blir delt, slik at vi kan forhindre et barn i å miste livet sitt på grunn av alkohol.

Foreldre: 2 timer. De var alene i to timer.
Barn: 2 øl og seks shots. Dette var nok til nesten å ta livet av vår lille jente.

Vennligst dele dette. Bidra til å øke bevisstheten om farene ved alkoholforgiftning og overstadig drikking blant tenåringer.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kaster grisen utfor 70 meter – ble tvunget til å hoppe i strikk

Folk over hele verden har protestert kraftig etter at en fornøyelsespark i Kina tvang en gris til å hoppe strikkhopp. "Dette er dyremishandling av...

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner? Du er nok ikke alene om du...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen...