Hjem Familie 16-åring mobbet kreftsyk medelev – nå skaper farens straff stort engasjement

16-åring mobbet kreftsyk medelev – nå skaper farens straff stort engasjement

Den 16-år gamle jenta fikk to valg av faren. 

Mannen som har delt historien sin på diskusjonsforumet Reddit har skapt et stort engasjement den siste uken. Han valgte å straffe datterens handlinger med å barbere av henne alt håret.

De fleste foreldre er nok enig i at barn og ungdom må oppdras med en viss form for konsekvenser. De må lære at de dersom de bryter regler eller oppfører seg dårlig så vil det få følger. Det er imidlertid stor variasjon i hvor mye eller hvor strenge konsekvenser foreldre bruker.

Historisk sett består ikke dagens barneoppdragelse av like harde konsekvenser som tidligere. I middelalderen skulle barn kues med konsekvenser.

– Barna var onde skapninger fra fødselen av. Det var prester og leger som ga råd om hvordan folk skulle oppdra barn. Oppfordringene dreide seg mye om å slå og banke dem for at de skulle bli «kuet», sier forfatter Cecilie Winger til forskning.no. Hun har skrevet en bok om barneoppdragelse i historisk perspektiv.

Mobbet kreftsyk medelev 

Heldigvis har vi forandret oppdragerstilen. Men for en 16-åring vil nok det å miste alt håret føles som verdens verste straff.

Den 16-år gamle jenta begynte å mobbe en medelev på skolen som hadde kreft. Hun mobbet henne fordi hun hadde mistet alt håret som følge av kreftbehandlingen.

I et innlegg på diskusjonsforumet Reddit forteller faren at han ble rasende da han fant ut at datteren var en mobber. Hun plaget den kreftsyke jenta med blant annet å dra av henne parykken. Det skriver familiemagasinet CafeMom.

Ifølge nettstedet ønsket ikke faren å høre på unnskyldninger. Han ga datteren sin to valg for straff. Enten måtte hun klare seg uten all form for skjerm (telefon, nettbrett, datamaskin) for en lang periode, eller måtte hun barbere bort alt håret.

Les også: Jenta var en mobber. Da ga faren henne en straff som både blir hyllet og kritisert

Ingen parykk

Jenta valgte håret.

I ettertid viste det seg at faren ikke hadde rådført seg med jentas mor om konsekvensen. Og hun skal ha blitt rasende.

barbere håret

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

«Uten parykk skal hun måtte gå på skolen på denne måten, frem til håret vokser ut igjen,» skrev han.

Delte meninger 

De aller fleste som har kommentert saken i sosiale medier mener at faren gikk for langt med sin konsekvens. Selv skriver han:

«Jeg fant på denne straffen fordi jeg følte at datteren min utviste fryktelig lite empati ovenfor den jenta hun mobbet.» 

Selv mistet han moren sin som døde av brystkreft da han var 20 år gammel. Noe datteren er fult klar over.

Hva synes du om straffen? Var den over streken? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening.

Les også: Ungdommer kastet egg på hus og biler – politiets straff hylles av tusenvis

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com