Hjem Historier fra livet 16-åring skrev stil om farens alkoholisme – den gikk viralt og hjalp dem å reparere forholdet

16-åring skrev stil om farens alkoholisme – den gikk viralt og hjalp dem å reparere forholdet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

16 år gamle Preslee Scott var tynget av vanskelige følelser rundt farens alkoholisme. Hun snakket ikke om det, før hun delte tankene sine i en skolestil.

Store deler av de tidlige tenårene tok Preslee på seg rollen som foreldre for småsøsknene sine mens faren hennes, Casey Scott, lå full på sofaen.

Akkurat som moren hennes hadde gjort før hun forlot dem, drev tenåringen og plukket opp de tomme ølboksene etter ham og gjemte dem i søppelbøtta slik at hennes yngre bror og søster slapp å se den siden av faren.

Nettstedet UpWorthy forteller at Preslee bar lenge den emosjonelle byrden helt alene. Men en dag valgte hun å dele tankene sine i en skolestil.

«Så lenge jeg kan huske, har faren min vært alkoholiker. Jeg husker at vi dro i selskap. Faren min kjørte dit, men det var alltid mamma som kjørte oss hjem igjen. Jeg visste hvordan faren min ville være én person når vi dukket opp på festen, og en helt annen person når vi dro», startet Preslee stilen med.

Over tre tettskrevne sider beskrev hun smerten hun følte etter foreldrenes skilsmisse, og hvordan faren til slutt hadde søkt hjelp etter at han en dag fyllekjørte og krasjet inn i en annen bil.

«Min far ville aldri blitt edru uten ulykken. Han måtte nå bunnen før han kunne få den hjelpen han trengte», skrev 16-åringen som fikk en A på stilen.

I had a wonderful night celebrating my beautiful daughter and the rest of the Davis High D'Ettes these girls work hard…

Posted by Casey Scott on Saturday, March 6, 2021

Presleys engelsklærer tok også kontakt med Preslees far. Uten å avsløre temaet for skolestilen, fortalte læreren Casey at datteren hans hadde skrevet noe usedvanlig sterkt. Faren ble interessert og spurte om han kunne få lov å lese stilen hennes.

– Han ba om å få lese den, men jeg lurte på hvordan han ville reagere, så jeg trenerte det så lenge jeg kunne, forteller Preslee.

Da hun endelig lot faren lese det hun hadde høstet toppkarakterer på, brøt Casey som da hadde vært edru en lengre periode sammen i tårer.

– Det var så rått og så ekte – jeg måtte gå litt unna for å samle tankene mine. Og så tenkte jeg: «Dette er noe som alle trenger å høre.», sier han i en video som har blitt sett over 4 millioner ganger på sosiale medier.

I videoen leser Casey opp datterens ord på sin ukentlige podkast «Project Recovery». Han sliter med å holde tårene tilbake mens han leser datterens ord.

– Jeg var ikke forberedt på å lese det, men jeg visste at jeg måtte. I avhengighet brukes det så mye energi og kjærlighet på den avhengige. Men du innser ikke de skadene avhengigheten din har påført venner og familie. Mange ganger blir ikke historien deres hørt. Jeg visste jeg trengte å endre det ved å lese Preslee sin stil, sier han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com