mandag, september 27, 2021

16-åringen overlevde mirakuløst brannen. Nå håper han en operasjon vil gi han synet tilbake

Mest lest nå

Da Zaid Garcia fra Texas var to år gammel, falt et stearinlys ned i sengen hans, og satte fyr på sengetøyet. Ingen trodde den lille gutten kom til å overleve. Men det gjorde han.

– Nå ønsker jeg å dele min historie for å inspirere andre mennesker og vise dem at mirakler finnes, sier Zaid i en video på YouTube.

– Da jeg var to og et halvt år, la mammaen min meg i sengen, og et stearinlys falt og sengen tok fyr. Jeg ble superskadet. Jeg har hatt så mange operasjoner at jeg ikke en gang husker hvor mange. Og jeg kommer sikkert til å ha flere hudtransplantasjoner i fremtiden. De amputerte begge hendene mine, og de tok alle fingrene også. Jeg har begge beinene mine, og føttene. Jeg har fem tær på venstre og en på høyre. Jeg har én tå, sier Zaid videre.


Foto: GoFundMe

Har et håp om å få synet tilbake

Legene var sikker på at den lille gutten ikke kom til å overleve. Men det gjorde han. Nå har 16-åringen et håp om at han skal få se igjen. Zaid og familien har opprettet en side på GoFundMe, der de samler inn penger til operasjonen.

– Legene stengte øynene mine inne under huden. Jeg vet ikke hvorfor de ikke bare tok dem ut. Kanskje fordi de visste at det kunne være mulig for meg å se i fremtiden, sier den håpefulle tenåringen.

– Så nå håper jeg at jeg kan se igjen. Jeg har vært blind siden ulykken. Hvis jeg kunne få denne operasjonen, ville det vært første gang jeg kunne se ordentlig. Å få se familien min igjen etter 14 år hadde vært bra, sier Zaid og innrømmer at det han egentlig gleder seg aller mest til er kunne se sin bestevenn, Julia.

– Jeg vil gjerne se hennes skjønnhet, tror jeg, sier han.

Foto: Facebook / Privat

Vanskelig barndom

I dag har Zaids familie flyttet til USA, der han går på en skole for blinde.  I dag har han det fint, men det har ikke alltid vært like lett å vokse opp.

– Folk er redd for meg på grunn av utseendet mitt. Og da jeg var yngre, prøvde jeg å ta selvmord. Det var vanskelig å passe inn på skolen og få venner. Jeg ville bare bli akseptert, sier han.

Her kan du se et intervju med den tøffe 16-åringen: 

LES OGSÅ: Brannskadde Alyssa orker ikke flere operasjoner: «eg bærer arrene mine som diamanter»

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter