Hjem Historier fra livet 16-åringens mage sluttet ikke å vokse – legene trodde først at hun var gravid, men så blir de sjokkert

16-åringens mage sluttet ikke å vokse – legene trodde først at hun var gravid, men så blir de sjokkert

Bethany Lane, 16 år gammel jente, oppdaget at magen hennes hadde vokst uten at hun kunne skjønne hvorfor.

Hun tenkte ikke så mye på det i begynnelsen, men den fortsatte å vokse og ble større og større. Hun fikk også mye smerter.

Hun hadde utsatt å gå til lege, men nå kunne hun ikke vente lenger. Da legen så henne trodde han først at hun var gravid i rundt sjette måned.

Etter at legen hadde undersøkt henne grundig, viste det seg at hun ikke er gravid, men hun har en cyste på den ene eggstokken. Den var hele 33 cm i diameter. Cysten laget et trykk mot flere av Bethanys organer, og derfor hadde hun smerter.

Heldigvis gikk hun til legen, men det var så vidt det gikk bra. Cysten hadde presset så hardt mot den ene nyren at den hadde sluttet å fungere, hvis cysten hadde sprukket er det ikke sikkert at hun hadde overlevd.

Det begynte virkelig å gjøre vondt, som om noen stakk meg på venstre side.

– Den ble så stor at den begynte å trykke på røret mellom nyrene og blæren, så en av nyrene mine begynte å svikte. Og hvis den hadde spratt, kunne jeg ha dødd, forteller Bethany.

Ved hjelp av laparoskopisk kirurgi klarte legene å tømme cysten, etter operasjonen var Bethany hele 13 kilo lettere.

«Jeg er så takknemlig. Sykehus blir ofte kritiserte, men jeg kan ikke takke dem nok», sier Bethany til Gazette Live.

Her er Bethany vvbildet sammen med moren Sharon. – Legene sa at de aldri hadde sett en så stor cyste hos noen på min alder, sier hun

Heldigvis gikk det bra denne gangen – del gjerne historien videre!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com