Hjem Nyheter 16 måneder gammel baby døde etter å ha blitt forlatt i varm bil i ni timer

16 måneder gammel baby døde etter å ha blitt forlatt i varm bil i ni timer

Torsdag forrige uke ble en 16 måneder gammel baby ble forlatt i en glovarm bil i ni timer. Babyen overlevde ikke hendelsen, og døde på sykehuset.

Det var den 9. mai at babyen ble sittende alene i bilen i byen Burnaby i Canada. Etter ni timer, ble noen folk oppmerksomme på babyen, og ringte nødetaten. Da brannvesenet kom til stedet, var babyen bevisstløs. Den ble fraktet med ambulanse til sykehuset der legene gjorde alt de kunne for å redde babyens liv.

Dessverre døde babyen på sykehuset.

En tragedie

«Det er fullstendig hjerteskjærende, en tragedie, det har berørt hele samfunnet», sier politibetjent Deanne Burleigh til Global News.

Politiet satte i gang en utredning, men ingen har blitt pågrepet i saken.

«Babyens far var lokalisert på stedet, og begge foreldrene samarbeider med politiet i utredningen», skriver politiet i en pressemelding.

redningsaksjon

Politi og brannmenn kom til bilen, men det var for sent til å redde babyens liv. Foto: Global News

Foreldrene blir tatt vare på

«Som ved enhver tragedie som dette, er det vanskelig å forestille seg hvordan foreldrene har det. Som forelder selv, aner jeg ikke hvordan jeg hadde tatt det. Så vi har sørget for at foreldrene blir tatt vare på, i tillegg til at de er sammen med familie og venner», sier Deanne Burleigh.

Kan ta bare 20 minutter

Det kan ta så kort tid som bare 20 minutter på en varm dag, før bilen blir så varm at det er fare for liv.

Politiet i British Columbia oppfordrer nå foreldre til å være ekstra oppmerksomme når de kjører bil med barn, og at man alltid dobbeltsjekker at ingen barn sitter igjen i baksetet når man går fra bilen.

«Når du transporterer barnet ditt i bilen, vær så snill å sjekk bilen og pass på at du har levert barnet ditt og at det ikke lenger er i bilen når du har parkert og dratt avgårde for å utføre dagens oppgaver», sier Deanne Burleigh.

Dette er så viktig å tenke på. Nå begynner det å bli varmt i været her til lands. Vær så snill; aldri la verken barn eller dyr vente på deg i bilen når den står parkert i solen. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com