Hjem Nyttig Problemer med å sovne om nettene? Denne enkle øvelsen kan hjelpe deg

Problemer med å sovne om nettene? Denne enkle øvelsen kan hjelpe deg

av Christine Ertesvåg

Ligger du ofte og vrir deg om natten fordi du ikke får sove? Tankene vandrer fra det ene til det andre, og ofte er det slik at det blir verre og verre jo mer klokken går, for man vet jo hvor mye søvn har å si for kropp og sjel.

Slike netter kan det nå bli slutt på. Her skal du få et triks som forhåpentligvis kan hjelpe deg. SVD skriver nemlig om en øvelse du kan gjøre for å klare å sovne på bare ett minutt.

Det var legen Andrew Weill fra USA oppdaget denne metoden. Han sier at inspirasjonen kommer fra Yoga og øvelsen kalles for 4-7-8-metoden. Selv har han gjort det til vane å gjøre øvelsen med det sammen han våkner og rett før han går og legger seg.

Metoden brukes også til å stresse ned før du for eksempel skal noe du gruer deg til. Bruker du har før sengetid, skal du etter litt øvelse altså klare å sovne på ett minutt.

Foto: Pixabay

Slik gjør du:

  • Plasser tungespissen rett bak framtennene. Hold tungen der under hele øvelsen.
  • Pust godt ut gjennom munnen, du skal høre godt at du puster, slik at det kommer en hvesende lyd.
  • Lukk munnen og pust forsiktig gjennom nesen mens du teller til 4.
  • Hold pusten og tell til syv.
  • Pust godt ut gjennom munnen igjen i 8 sekunder.
  • Pust inn og repeter øvelsen fire ganger eller til du sovner.

Grunnen til at dette skal fungere er at en slik pustemåte fungerer som et naturlig beroligende middel for nervesystemet, stress og spenninger i kroppen reduseres raskt. Den fungerer også som en distraksjon fra alle tankene som gjør at du ikke kan sove.

Verdt et forsøk – del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet vårt på Facebook!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier.