in

18-åringen ble drept av guttegjeng som bare «ville skade en fremmed» – samtlige av guttene er nå dømt for drapet

Skjermbilde: Youtube

Jack Woodley (18) var bare en tilfeldig forbipasserende. Før han ble mishandlet til døde tryglet han drapsmennene sine «Jeg vil bare hjem». Nå er guttegjengen som mishandlet han og påførte han dødelige skader kollektivt dømt for drap av retten i Newcastle.

Storbritannia er rystet etter at ti gutter i alderen 15 til 17 år slo, sparket og knivstakk tenåringen Jack Woodley med en 25 cm lang «Rambo-kniv».

Jack var et tilfeldig forbipasserende offer. Han skulle begynne i jobb mandagen etter og var på vei for å hente nøkler til den nye leiligheten sin da han 16. oktober i fjor ble overfalt av guttegjengen som slo, sparket og stakk ham til døde med en 25 cm lang Rambo-kniv.


Nå er rettssaken mot guttegjengen som tok livet av Jack Woodley over, og samlet minimumsstraff for drapsmennene hans er ifølge Daily Mail 124 år og seks måneder.

– Det var grusomt. Bare grusomt. De lo da bevismateriale ble vist frem, sier Jacks mor i et intervju med ITV News.

Selv om det er på det rene hvem som ga Jack det dødelige kvivstikket er samtlige av ungdommene i gjengen som angrep ham er dømt til strenge straffer med forvaring for drap. Dette mener politietterforskeren er helt på sin plass.

– Denne gjengen med barn jobbet sammen og det er så enkelt at de valgte å gå sammen i en hendelse der Jack ikke hadde sjans, sier politietterforsker Joanne Brooks i det samme intervjuet.

Foreldrene uenige

Flere av foreldrene til guttegjengen som kollektivt er dømt for drap etter det brutale angrepet har ifølge The Guardian gått ut og sagt at det ikke er riktig at deres barn har blitt dømt for drapet.

I rettsalen sa påtalemyndigheten at gjengen som angrep hadde jaktet etter problemer den dagen, og bevisst prøvde å skape konflikt. Aktor beskriver det som at de lette etter en unnskyldning for å angripe noen.

En av tenåringene som angrep holdt Woodley i et låsegrep og slo ham, før de andre ble med på volden.

I mobiltelefonopptak av hendelsen hørte man ungdommene skrike at de skulle komme med kniven.

15-åringen som påførte Woodley det dødelige såret ved å stikke ham i ryggen ble idømt minstestraff på 17 år.

Vitner har beskrevet at 18-åringen livredd krøllet seg sammen til en ball og mottok en spark i ansiktet og kroppen fra mobben som skal ha «oppført seg som en løveflokk».

De ni andre som var tiltalt i saken var mellom 15 og 18 år og ble idømt minstestraffer med forvaring på mellom åtte og 15 år.

Dommeren sa til dem at om de noen gang blir løslatt, vil de være på prøvetid resten av livet. Han at de hadde foretrukket de ikke hadde gjort dette, men «ikke var angrende».

Jacks familie sier de håper at saken i det minste kan få flere tenåringer til å tenke seg om to ganger før de bærer kniv, eller er sammen med noen andre som gjør det.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Blind pappa og svaksynt sønn smelter hjerter på TikTok når de utforsker verden sammen

Da venninnen til kreftsyke Alex «ikke taklet å være venn med en som var så syk» kom det støtte fra uventet hold