Den unge afghanske kvinnen ville ikke finne seg i å bli tvangsgiftet, hun ville være med mannen hun elsket. Det kostet henne livet. 

For noen år siden rømte Rokhsana hjemmefra. Hun skulle bli tvangsgiftet til en eldre mann. Dette ville hun ikke, hun hadde nemlig funnet kjærligheten i en mann på hennes egen alder, Mohammad Gul. Det forelskede paret flyktet sammen bort fra familiene sine. Dette i følge Theguardian. Det skulle imidlertid ikke vare lenge. Rokhsana og Mohammad ble funnet og bragt tilbake til familien. Jenten var allerede giftet bort da hun rømte. Dette resulterte i at hun ble dømt for å være en gift kvinne som rømte med en annen mann. Rokhsana ble dømt til døden ved steining. Mohammad skal visstnok ha blitt pisket, før han klarte å rømme igjen.

Den grusomme videoen av steiningen er nå lagt ut på nettet. Man kan se at hun plasseres i et hull mens hun ber for sitt liv. En gruppe menn begynner å kaste stein på henne. Man kan se at flere av de involverte filmer hendelsen med mobiltelefonene sine.

Dette fant sted i Ghalmeen, en liten by i utkanten av den Afghanske provinsen Ghor. Lokale myndigheter og politi har gitt Taliban skylden for hendelsen, og formidler at dommen ble avsagt i en Talibansk rett, formidler Theguardian.

Se den fryktelige videoen her, men vær klar over at dette er sterk kost: