Hjem Helse 19-åring med dyster rekord: Verdens yngste Alzheimer-pasient noensinne

19-åring med dyster rekord: Verdens yngste Alzheimer-pasient noensinne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En kinesisk tenåring har fått diagnosen Alzheimers, og er dermed den yngste i verden med denne lidelsen.

19-åringen fra Beijing har hatt symptomer i to år, skriver den britiske avisa Daily Mail. Han lider av hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, forsinkede reaksjoner og lesevansker.

Da han var hos legen ved universitetssykehuset Capital Medical i Beijing, kunne han ikke engang huske hva han hadde spist til middag dagen før. Den unge mannen har også måtte droppe det siste året på videregående skole.

Legene som har diagnostisert han, er ikke bare forundret over at mannen har fått den fryktede sykdommen i så ung alder. Men Alzheimers er også i stor grad arvelig, og det var ingen i familien til mannen som har fått påvist Alzheimers.

Alzheimers rammer vanligvis personer 65 år og eldre. Diagnoser før 65 år utgjør omtrent fem til ti prosent av alle Alzheimers-tilfeller.

Tidligere var den yngste personen som ble diagnostisert med Alzheimers 21 år og hadde en genetisk mutasjon.

Det har vært flere andre uvanlige tidlige diagnoser. For eksempel ble Jordan Adams, innfødt i Worcestershire, England, diagnostisert i en alder av 24.

Jordan Adams fikk Alzheimers i en alder av 24 år.

Beijing-teamets funn bygger på en økende mengde vitenskapelige studier av raskere diagnostikk som kan oppdage tydelige tegn på sykdommen år før symptomene manifesterer seg.

LES OGSÅ: Medisin som kan bremse Alzheimers sykdom godkjent i USA

Forskernes funn sår også tvil om den tradisjonelle forståelsen av Alzheimers som en sykdom hos eldre.

– Å utforske mysteriet med Alzheimers hos unge mennesker kan bli et av fremtidens mest utfordrende vitenskapelige spørsmål, sier legene som også har publisert mannens diagnostisering som en studie.

Denne kasusstudien ble publisert i Journal of Alzheimers Disease 31. januar.

Sykdommen fører til en gradvis nedgang i hukommelse, tenkning, atferd og sosiale ferdigheter

Legene gjennomførte en rekke kognitive tester der den unge pasienten måtte lytte til, og gjenta, en rekke ord etter en kort eller lang pause. De konkluderte med at hukommelsen hans var «betydelig» redusert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com