in

19-åringen hadde uhelbredelig hjernekreft – de siste månedene av livet brukte han på en helt spesiell måte

Eric Erdman fra Pennsylvania i USA har hatt en tøff barndom og ungdomstid bestående av omsorgssvikt, mobbing og sykdom. Det siste året av livet brukte han tiden sin på å hjelpe andre barn som har opplevd det samme som han.

Erics liv begynte tøft. Han ble født 25 uker for tidlig. I barndommen var han mye syk, og hadde flere alvorlige helseproblemer. Han ble utsatt for omsorgssvikt hjemme, og på toppen av det hele ble han mobbet på skolen. Det skriver Good morning America.

16 år gammel, fikk han påvist en sjelden og aggressiv form for hjernekreft. Etter flere operasjoner, flere runder med cellegift og strålebehandling, kunne ikke legene gjøre noe mer for å redde Eric. Da Eric fylte 19 år hadde han totalt 19 svulster i hjernen, og bare måneder igjen å leve.


Foto: Give a Child a Voice / Facebook

Ville gi omsorg til andre barn

Men Eric ville bruke det han hadde igjen av tiden sin her på jorden til å hjelpe andre. Han startet en veldedig organisasjon som han kalte «Give a Child a Voice».

Eric fortalte at han til tross for mye motgang i livet, også har opplevd så mye omsorg og kjærlighet, at han vil gi det samme til andre barn som har det vondt.

Fikk bygget to nye gymsaler

Eric ønsker å hjelpe disse barna til å finne sine egne stemmer. Og for de som ikke tør eller kan snakke, vil han gi sin egen stemme.

Han har fortalt at engasjementet hans stikker mye dypere enn bare å rette oppmerksomhet mot vanskeligstilte barn. Og da en annen organisasjon, kalt «Make A Wish foundation», ønsket å gi Eric et siste ønske og muligheten til å oppfylle en drøm, valgte han å få bygget to nye gymsaler – en på hans egen videregående skole, og en på en annen skole. Dette fordi gym var favorittfaget hans, og det ene stedet der han følte at han kunne slippe unna vonde ting i barndommen.

14. august i år ble den triste beskjeden om Erics død delt på Facebooksiden «Give a Child a Voice.» Det var tanten hans som delte den sørgelige nyheten. 

«Det er med tungt hjerte jeg skriver dette innlegget. 23:32 i går kveld gikk nevøen min, Eric Erdman, stille bort. Han kjempet utrolig hardt i 4 år med kjærlighet og støtte fra så mange, men tapte dessverre kampen mot hjernekreft. Eric hadde uendelig mye kjærlighet for alle, inspirerende mye mot og et ekte ønske om å hjelpe andre. Vår sorg er overveldende for en ung mann som har gitt så mye av seg selv. Vi takker hjertelig for all din støtte gjennom årene. -Robin»

It is with a heavy heart that I write this post. At 11:32 pm last evening my nephew, Eric Erdman, quietly passed away….

Posted by Give a Child a Voice – Eric Erdman on Friday, August 14, 2020

Har betydd mye

Men selv om Eric til slutt døde av kreft, så var det noe han var klar over. Kreftformen var uhelbredelig. Allikevel klarte han å utrette så mye for andre mennesker når han var på sitt mest sårbare.

«Før Eric gikk bort, gikk han med på å donere hjernen sin til Children’s National Hospital – Brain Tumor Institute, Center for Genetic Medicine Research for å redde flere barn fra å miste livet,» skriver Give A Child A Voice på Facebook.

Her kan du se innslaget om Eric på Good morning America. Trykk gjerne på deleknappen for å hedre denne unge mannen og hans bidrag i kampen mot barnekreft. 

LES OGSÅ: Kreftsyk femåring med overraskende ønske til sin egen begravelse

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tilbakeblikk: Kurt Nilsen og Helene Bøksle i Oslo domkirke – Gje Meg Handa Di, Ven

Da moren (82) ble syk slapp sønnen (62) alt han hadde i hendene og flyttet hjem: -Nå er det min tur å passe på henne