mandag, august 10, 2020

19-åringen har uhelbredelig hjernekreft. Bruker månedene han har igjen til å hjelpe andre barn

Mest lest nå

Eric Erdman fra Pennsylvania i USA har hatt en tøff barndom og ungdomstid bestående av omsorgssvikt, mobbing og sykdom. Han har bare måneder igjen å leve, men bruker tiden sin på å hjelpe andre barn som har opplevd det samme som han.

Erics liv begynte tøft. Han ble født 25 uker for tidlig. I barndommen var han mye syk, og hadde flere alvorlige helseproblemer. Han ble utsatt for omsorgssvikt hjemme, og på toppen av det hele ble han mobbet på skolen. Det skriver Good morning America.

16 år gammel, fikk han påvist en sjelden og aggressiv form for hjernekreft. Etter flere operasjoner, flere runder med cellegift og strålebehandling, kan ikke legene gjøre noe mer for å redde Eric. Den nå 19 år gamle gutten har totalt 19 svulster i hjernen, og bare måneder igjen å leve.


Foto: Give a Child a Voice / Facebook

Vil gi omsorg til andre barn

Men Eric vil bruke det han har igjen av tiden sin her på jorden til å hjelpe andre. Han har startet en veldedig organisasjon som han kaller «Give a Child a Voice».

Eric forteller at han til tross for mye motgang i livet, også har opplevd så mye omsorg og kjærlighet, at han vil gi det samme til andre barn som har det vondt.

Fikk bygget to nye gymsaler

Eric ønsker å hjelpe disse barna til å finne sine egne stemmer. Og for de som ikke tør eller kan snakke, vil han gi sin egen stemme.

19-åringen forteller at engasjementet hans stikker mye dypere enn bare å rette oppmerksomhet mot vanskeligstilte barn. Og da en annen organisasjon, kalt «Make A Wish foundation», ønsket å gi Eric et siste ønske og muligheten til å oppfylle en drøm, valgte han å få bygget to nye gymsaler – en på hans egen videregående skole, og en på en annen skole. Dette fordi gym var favorittfaget hans, og det ene stedet der han følte at han kunne slippe unna vonde ting i barndommen.

Her kan du se innslaget på Good morning America:

LES OGSÅ: Kreftsyk femåring med overraskende ønske til sin egen begravelse

130,367FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter