onsdag, september 30, 2020

2 år gamle Cullen veide mindre enn en pakke smør da han ble født i uke 22

Mest lest nå

Da vesle Cullen ble født 14 mars 2018, etter kun 22 uker, levnet legene lite håp om at gutten ville overleve, og enda mindre få et liv som funksjonsfrisk. Idag er mirakelgutten som en hvilken som helst toåring.

Statistikken viser at kun ett av 100 barn som fødes etter kun 22 uker i livmoren overlever. Og denne ene prosenten som overlever vil sannsynligvis få funksjonsnedsettelser som krever overvåkning døgnet rundt. 

Med bakgrunn i de dystre tallene ville ikke legene gi Cullen de nødvendige operasjonene da han kom til verden. Dette skyldtes ifølge nettstedet ABC News at operasjonene ville være svært smertefulle for babyen, samtidig som risikoen for at det ikke ville gå bra var svært høy. 


Nektet å gi opp

Mamma Molly Potter og Cullens pappa ville imidlertid ikke ta et nei for et nei. De henvendte seg til 15 sykehus. Beskjeden var den samme over alt – de ville ikke utsette Cullen for de smertefulle behandlingene ettersom risikoen var for stor. 

Tilslutt fikk den lille familien napp hos USA Children’s and Women’s Hospital i Mobile, Alabama, som ville gi Cullen de livsnødvendige operasjonene.


– Selv om det handler om 21 uker og seks dager, så vil vi være her, og vi vil alltid kjempe for en sjanse for liv, sa Dr. Fabien Eyal som behandlet Cullen. 

Fem måneder etter kunne en frisk liten gutt forlate sykehuset med foreldrene sine. Cullen er nå to år gammel, og som en hvilken som helst annen gutt. 

LES OGSÅ: Lille Joseph ble født med havfrue-syndromet. Døde i farens armer etter bare en dag

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter