in

2-år gammel gutt ble forbrent på 75% av kroppen og forlatt av moren – se på han i dag

Matvey Zakharenko var bare to år gammel. Han var for liten til å forstå at han ser annerledes ut enn andre barn.

Matvey ble født i november 2014 i Russland. Gutten var en frisk og glad baby, han hadde imidlertid gulsott, noe som gjorde at legen tilrådde en behandling som gikk ut på at Matvey skulle ligge under en spesiell lampe.

s1a1
Foto: Flickr

Fikk alvorlige brannskader

Da Matvey lå under denne lampen var han vanligvis under konstant overvåkning. Men en dag bestemte sykepleieren seg for å forlate rommet i et lite øyeblikk. Hun kunne nok aldri forestilt seg hvilke konsekvenser det skulle få.


Da sykepleieren var ute av rommet skjedde det noe med lampen. Den kortsluttet og startet en brann. Sykepleieren fikk naturligvis sjokk da hun kom inn i rommet og oppdaget hva som var i ferd med å skje, hun slukket brannen, men det var for sent. Lille Matvey hadde fått alvorlige brannskader. Over 75% av kroppen hans var sterkt forbrent.

Tiden som fulgte var ekstremt pinefull for gutten. Huden løsnet fra kroppen, men denne gutten er en ekte fighter. Han ga aldri opp, og overlevde skadene.

s1a2
Foto: privat

Moren ville ikke ha han lenger 

Man skulle kanskje tro at denne gutten hadde opplevd sin del av tragedie i løpet av et så kort liv. Men det verste hadde ikke skjedd enda. Moren til Matvey, en 19-år gammel kvinne, var fullstendig knust. Hun så for seg alle operasjonene og oppfølgningen gutten trengte, og til alles overraskelse ga hun beskjed om at hun ikke ville ha barnet sitt lenger. Hun ville forlate han, skriver nettstedet Goodfullness.

Avgjørelsen kom som et sjokk. Hvordan kan en mor snu ryggen til barnet sitt når han trenge hun som mest? Da nyhetene som Matveys situasjon ble kjent i Russland var det mange som engasjerte seg. Det var mange som ønsket å gi gutten et trygt hjem.

s1a3
Foto: privat

Mottok en enorm støtte

Da man skulle finne en ny familie til Matvey, var historien hans kjent over hele Russland. Media hadde skapt en enorm sympati og støtte i folket. Sykehus tilbydde å gi han sin beste behandling gratis, og viktigst av alt; mange familier ønsket å ta til seg den lille gutten.

All oppmerksomheten rundt Matvey var kanskje ikke bare til det positive. Ett helt år etter ulykken var gutten enda ikke plassert i en ny familie. Grunnen var at det var to familier som «konkurrerte» om å få adoptere han. Dette førte til at prosessen dro ut i tid. Som om ikke det var nok, så ville også Matveys biologiske mor plutselig ha sønnen sin tilbake. Men retten slo fast at hun det ikke ville være til det beste for gutten, historien og hennes avgjørelse tatt i betraktning.

Til slutt ble Matvey plassert hos en adoptivmor med navn Svetlana. Hun hadde holdt seg unna medias søkelys og var ikke interessert i oppmerksomhet eller spalteplass, det eneste hun ville var å gi Matvey et trygt hjem.

s1a4
Foto: Matvey-blog

Sventlana visste at folk over hele landet var opptatt av hvordan det gikk med denne gutten. Hun skriver derfor en egen blogg, slik at folk kan følge med på utviklingen til Matvey. Hun startet bloggen med å skrive:

«Det er på tide å skrive og fortelle om hvordan det går med oss. Adopsjonsprosessen er ferdig. Matvey er nå offisielt en del av familien vår, men det var bare en formalitet. Vi har allerede elsket han i lang tid.» 

s1a5
Foto: privat

Matvey har nå gjennomgått en rekke operasjoner, og skal gjennom mange flere. Han kan nå bevege hendene, men legene har enda ikke klart å lage en ny nese til han. Derfor bruker han av og til en protese.

Til tross for alt det grusomme denne gutten har opplevd så er han en gutt som stort sett alltid smiler og er glad. Han stortrives i sin nye familie.

s1a6
Foto: privat

4-årsdagen 

I november 4-årsdagen publiserte Svetlana en oppdatering og bilder av Matvey. Den blide gutten har nå fylt 4-år, og livet smiler.

«Tusen takk for gratulasjoner til Matvey! Tenk at han er 4 år. Tiden flyr så alt for fort. Vi nyter hver dag og gleder oss over all utviklingen. Nye ferdigheter, nye lyder og ord. Matvey forandrer alle rundt han, det er umulig å være likegyldig eller trist sammen med ham. Hans kjærlighet og smil er nok for alle. Han jobber hardt, han lærer alt, prøver å gjenta alt. Elsker å tegne, elsker musikk og reise.

Matvey kan ikke gå enda. Men våre spesialister fra St. Petersburg er gode veivisere og gir oss håp. Matvey gjennomførte nylig en operasjon på beina. Jeg håper virkelig og tror at han vil stå og gå på føttene.

Steg for stegg gjenoppretter Matthew fysisk aktivitet.  Arrene på kroppen glattes sakte ut. Han utholder alt med et smil og med umenneskelig styrke og mot. Jeg er stolt av ham og vi lærer alle fra ham. Takk for at du husker ham,» skriver hun.

Slik ser Matvey ut i dag: 

Matvey
Foto: Privat

En ekte fighter: 

Matvey
Foto: Privat

I en alder av fire år har Matvey allerede opplevd mer smerte enn de fleste mennesker opplever gjennom hele livet.

Pågangsmotet og positiviteten til denne gutten bør være en inspirasjon for oss alle. Lykke til videre i livet Matvey, du er en tøffing! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Vera-stjernen Brenda Blethyn: Ble helt ødelagt da mannen falt for en annen

Kjersti Grini

Grini: – Jeg følte veldig på at de unge allierte seg og spilte spill