Forsiden Meninger 2-åring får et pinlig raserianfall i restauranten - faren har en melding...

2-åring får et pinlig raserianfall i restauranten – faren har en melding til alle som ikke har barn

De fleste foreldre som har småbarn har nok opplevd at barna ikke alltid vil føye seg etter foreldrenes ønsker. Når barn ikke får det som de vil, kommer dette ofte til uttrykk gjennom sinne. Når slike sinneutbrudd kommer i det «offentlige rom» kan det ofte oppleves som en pinlig situasjon for foreldre.

Clint Edwards er en småbarnsfar som også kommer opp i denne problemstillingen. Han har skrevet om en slik situasjon på Facebook.

Perspektivet og budskapet til denne pappaen handler om at foreldre ikke trenger å være perfekt. Hvorfor er det pinlig når barna dine ikke vil oppføre seg ute blant mennesker? Det er nærliggende å tro at de fleste foreldre er bekymret for at omgivelsene skal tenke at «denne ungen er ikke oppdratt skikkelig.»

Clint Edwards er opptatt av at foreldre ikke må tenke slik. Nedenfor kan du lese det viktige budskapet hans.

Foto: Facebook

«Akkurat nå har jeg en liten situasjon i bilen med min lille datter. Vi gikk ut for å spise middag sammen som en familie, og hun fikk et skikkelig raserianfall, fordi mamma ikke ville la henne kaste kyllingbiter rundt i restauranten. Så hun skrek og skrek, sparket og sparket, og siden jeg var den eneste som var ferdig med måltidet, fikk jeg gleden av å ta henne med ut av restauranten.

Jeg bar henne ut forbi alle de andre gjestene som stirret olmt på meg, de fleste av dem barnløse, antok jeg. Ingen med barn ville gitt meg det sure blikket som tydelig sier: «Hvis du ikke kan kontrollere barnet ditt, så ikke ta barnet med ut blant folk.»

Vel nei. Jeg kan ikke kontrollere henne.

Ikke hele tiden.

Ikke ennå.

Hun er to år og det kommer til å ta mange år å lære henne hvordan man oppfører seg i det offentlige, og den eneste måten jeg noen gang kommer til å lære henne det, er ved å ta henne ut og vise henne hva som er rett og galt. Ved å si nei en million ganger, la henne kaste maten sin, og fortelle henne hvorfor hun ikke må gjøre det.

Disse erfaringene krever tålmodighet og hardt arbeid. Jeg beklager til de andre gjestene som ble irritert på grunn av oppførselen til min datter, men husk at du er en del av denne praksisen. Dine foreldre gjorde det samme med deg, og det er slik du har lært hvordan du skal reagere på et barn som ikke oppfører seg etter «normen». Du har lært hvordan man skal oppfører seg.

Det er slik du har lært å bli en respektabel person.

Jeg forstår. Barn er irriterende når de er høytlytt på en restaurant. Jeg vet. Jeg lever med det. Men før du blir sint og fordømmende, tenk over at det du er vitne til, ikke er dårlige foreldre, men snarere foreldre som jobber hardt for å løse situasjonen og oppdra barnet sitt.

Du er vitne til hva som kreves for å lære et barn opp til å bli en person som tar hensyn.»


Denne pappaens budskap er et viktig perspektiv til oss som ikke har barn. Litt forståelse gjør det mye lettere å ikke irritere seg over barn som ikke oppfører seg passende.

LES OGSÅ
Kan bli lov med pils i parken
LES OGSÅ
Å ligge i barnets seng til det sovner er IKKE en dårlig vane!

Del gjerne budskapet til pappaen videre! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet