Hjem Historier fra livet 2-åringen ble plutselig blå i ansiktet, kastet opp blod og døde – Ekstremt viktig for småbarnsforeldre å være klar over

2-åringen ble plutselig blå i ansiktet, kastet opp blod og døde – Ekstremt viktig for småbarnsforeldre å være klar over

Alle foreldres mareritt er at noe fælt hender med barna deres. Den absolutte skrekk for en forelder er selvfølgelig at et barn skal miste livet. Dette var på tragisk vis akkurat det disse foreldrene fra Oklahoma opplevde.

Deres lille jente ble plutselig blå i ansiktet og begynte å kaste opp blod. Da legene studerte røntgenbildene fant de årsaken til at Brianna mistet livet. Dessverre en årsak som ikke er helt uvanlig.

Ble blå i ansiktet og kastet opp

brianna1
Foto: Facebook

Det begynte med at Brianna fikk en mild feber. Foreldrene hennes, Brian og Stephanie Florer mistenkte ikke at det var noe farlig. Alle barn får jo feber fra tid til annen. Men da jenten ble blå i ansiktet og kastet opp blod bar det i all hast til sykehuset. Livet sto dessverre ikke til å redde.

Brianna hadde svelget et lite batteri, på størrelse med en mynt. Slike batterier som typisk brukes i røykvarslere. 

brianna2

Et slik batteri kan gjøre store skader på innsiden av kroppen. Det kan svi seg gjennom spiserøret og man kan risikere å dø innen et par timer etter at man har svelget batteriet.

brianna3
Foto: Facebook

Derfor er det ekstremt viktig at man aldri lar barn får fatt i slike batterier. 

Utenom røykvarslere finner man ofte denne type batteri i fjernkontroller, klokker og bilnøkler. Det er viktig å huske på at du ikke må få panikk dersom barnet ditt skulle svelge et batteri. De fleste som får i seg et slikt batteri går det bra med, men du bør uansett dra direkte til legevakten dersom uhellet inntreffer.

Faren er at batteriene lekker batterisyre etter at man har svelget det.

I Briannas tilfelle gjorde batterisyren store skader på spiserøret hennes.

brianna4
Foto: Facebook

Foreldrene til Brianna hadde ikke fått med seg at hun spiste batteriet, legene tror hun hadde spist batteriet seks dager før hun døde. Familien er nå opptatt av å advare andre foreldre mot farene ved disse batteriene.

«Jeg mener at disse batteriene burde fjernes fra alle hus. De er livsfarlige,» uttalte farfaren til en lokal avis.

brianna5
Foto: Facebook

Ifølge DailyMail var det i England 11940 tilfeller av barn som svelget slike batterier fra 2005 til 2014.

Som du ser er det langt i fra uvanlig at barn putter disse små batteriene i munnen. Det er derfor utrolig viktig at du oppbevarer batterier på et sted som du er sikker på at barna ikke kommer til. Del gjerne saken videre slik at flere blir oppmerksom på hvor farlig dette kan være. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com