Hjem Historier fra livet Han ble mobbet under hele oppveksten – Nå reiser han verden rundt for å stoppe mobbing

Han ble mobbet under hele oppveksten – Nå reiser han verden rundt for å stoppe mobbing

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vi lever i en tid hvor utseende tar stor oppmerksomhet. Fitness-konkurranser, skjønnhetskåringer og reality-programmer blir servert i hopetall. Alle med et ensidig fokus; det ytre.  

Jono Lancaster har virkelig følt på kroppen hvordan det er å bli utstøtt på grunn av utseende sitt. Han lider av en sjelden sykdom, Treacher Collins syndrom.

Som nyfødt ble Jono forlatt av foreldrene sine. De ville ikke vite av gutten med det spesielle utseende. Gjennom oppveksten ble han mobbet og plaget av andre barn. Men Jolo er en usedvanlig sterk person, han lot seg ikke knekke.

Reiser verden rundt

Jono bruker all sin tid på å jobbe med forebygging av mobbing. Han har startet sin egen organisasjon, og bruker sosiale medier flittig for å spre budskapet sitt. Han har viet livet sitt til å hjelpe barn som skiller seg ut. Han reiser verden rundt og er et levende forbilde for mennesker som blir mobbet eller utstøtt på grunn av utseende sitt.

I et innlegg på Facebook skriver Jono: 

«Når jeg reiser rundt i verden, blir jeg mer og mer frustrert.
Jeg fortsetter å høre om mobbing, jeg fortsetter å støte på enkeltpersoner med lav selvtillit med selvmordstanker.
Jeg hører fra foreldrene om hjerteskjærende historier om hvordan barna blir kalt stygge navn, ledd av, og ikke invitert til fester på grunn av måten de ser ut!
Dette knuser hjertet mitt!
Tid for handling – og for å la meg fortsette arbeidet jeg gjør, blir jeg VI og VI vil gjøre en forskjell.»

Se Jonos historie i videoen nedenfor og del videre dersom du er enig i at alle er like mye verdt, uansett hvordan vi ser ut!

LES OGSÅ: Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier – tok et kontroversielt valg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com