Forsiden Nyheter 2-åringen røyker 40 sigaretter om dagen - Foreldrene trekker på skuldrene

2-åringen røyker 40 sigaretter om dagen – Foreldrene trekker på skuldrene

Rystende bilder av en to år gammel gutt som røyker opptil 40 sigaretter om dagen har satt fokus på røykkrisen i Indonesia det siste døgnet. 

De skremmende bildene viser to år gamle Rapi Ananda Pamungkas som patter på en sigarett mens moren smilende iakttar gutten sin.

I følge Daily Mail startet røykesuget allerede da gutten var en to måneder gammel baby. Han plukket opp og sugde på sigarettsneiper han fant på bakken ved morens marked.

Etterhvert begynte forbipasserende å gi sigaretter til babyen, ettersom de synes det var morsomt at den lille gutten faktisk klarte å inhalere røyken.

Foto: Asian wire

En pakke sigaretter om dagen

Nå er avhengigheten blitt så sterk at to år gamle Rapi røyker minst en pakke sigaretter om dagen.

I følge Daily Star tar ikke foreldrene så tungt på problemstillingen. Moren hans, Maryati, 35, sier: «Det startet med at han plukket opp sigarettsneiper fra bakken, og nå røyker han hele tiden.» 

Ovenfor avisen innrømmer hun at foreldrene gir gutten røyk, fordi han blir aggressiv og utagerende dersom han ikke får det.

LES OGSÅ
Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler
LES OGSÅ
Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

Foto: Asian wire

Heller ikke faren, Misbahudin, som selv røyker, ser det store problemet. Daily Star skriver at pappaen mest av alt er imponert over sønnens røykevaner.

«Selv ikke jeg røyker så ofte. Jeg røyker bare litt på jobb.»

Indonesias befolkning har den høyeste andelen røykere av verdens befolkning. Rundt en tredjedel av landets voksne innbyggere røyker.

Statistikker fra WHO indikerer at rundt 200.000 indonesiere dør hvert eneste år som følge av røyking.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet