Storbritannias statsminister, David Cameron, har nylig besøkt flyktningleirer i Libanon og Jordan. I løpet av besøket hadde Cameron et møte med Libanons undervisningsminister, Elias Bousaab.

I følge DailyMail gav Bousaab råd til David Cameron om at man må styrke sikkerhetsnivået i Storbritannia. Bousaab informerte om at man regner med at per 100 syriske flyktninger, så vil det være 2 personer som ikke er reelle flyktninger, men i virkeligheten terrorister fra Islamsk stat.

Terroristene utnytter den fryktelige flyktningkatastrofen til å bringe terrorister inn i Europa.

Dersom antakelsene til Bousaab stemmer vil det for Storbritannia sin del si at så mange som 400 av de 20.000 flyktningene de har lovet å ta i mot innen 2020 har blitt radikalisert.

Bousaab forklarte at ekstremistene sender sine rekrutter, barn inkludert, til flyktningeleirene – før de videre blir transportert til Europa som flyktninger via Tyrkia og Hellas.

Verdenssamfunnet må gjøre noe

Undervisningsministeren uttrykker stor bekymring for situasjonen. Til DailyMail sier han:

«Dette er blitt veldig farlig. Islamsk stat rekrutterer barn fra skoler, de rekrutterer over alt. Gruppen vokser som sopp. Isis kommer ikke til å stoppe ved grensen til Libanon, før du vet ordet av det så er de i Europa.» 

Videre ber Bousaab om at flyktningene må få mer hjelp. Han forteller at de som sitter i flyktningeleirer uten håp, mat, jobb, skole, uten en reell fremtid – er lette ofre å rekruttere.

«Verden må hjelpe flyktningene, og knekke Islamsk stat.»