in

20.000 bier jaget bilen i to dager – eieren ble paff da han oppdaget grunnen

Har du panikk for bier? Da bør du kanskje ikke lese om den britiske bileieren som hadde en enorm sverm av bier på slep i 48 timer.

Den noe spesielle historien er omtalt av britiske Metro og fant sted i England for noen år siden.

Den engelske bilisten ante ikke hvorfor så uhorvelig mange bier var på jakt etter hans sølvfargede Mitsubishi Outlander, og var til slutt nødt til å be om profesjonell hjelp for å bli kvitt de plagsomme jegerne.


Den uheldige bileieren ante ikke hva han skulle gjøre med de tusenvis av bier, og tok derfor kontakt med birøktfirmaet Pembrokeshire Beekeepers. De fant en mildt sagt overraskende grunn til at alle biene fulgte etter mannens bil.

Ifølge den britiske avisen hadde nemlig dronningen forvillet seg inn og blitt fanget i bagasjerommet til Mitsubishien, og uten å nøle hadde hele kolonien fulgt deres bortførte sjef i et nesten rørende redningsforsøk.

– Vi tror dronningen må ha blitt tiltrukket av noe i bilen – kanskje noe søtt – og på den måten flydd inn i bagasjerommet, sier birøkter Roger Burns til avisen.

Den enorme svermen på over 20.000 bier fulgte etter sin dronning og ventet trofast på bilens tak. Birøkter Roger hadde sin fulle hyre med å fjerne svermen.

Foto: Roger Burns

Lokkeesken veltet

Sammen med fem andre birøktere satt de ut en lokkeeske som de forsøkte å fange biene . Til alt uhell veltet et vindkast hele lokkeesken. Og da var historien langt fra ferdig.

– Jeg fikk ca 15-20 biestikk ut av innsatsen min, og da vinden tok kassen, fløy dronningen tilbake i bagasjerommet. Og den litt skremte bileieren valgte litt uforklarlig å kjøre av gårde med bilen sin igjen uten å vite at dronningen hadde fløyet tilbake i bagasjerommet, sier Roger til Metro.

Lokkeesken som veltet. Foto: Roger Burns

Dagen etter hørte birøkterne at den sølvfargede Mitsubishien nok en gang hadde blitt sett med en hel sverm av bier som satt på bakenden. Heldigvis lyktes det til slutt for den uheldige bilisten å kvitte seg med både dronningen og hennes mange tusen følgere.

For birøkteren Roger ble det hele en ny og morsom opplevelse.

– Jeg har holdt på med bier i 30 år, og jeg har aldri sett en sverm gjøre det. Det er naturlig for dem å følge dronningen, men det er en merkelig ting å se og ganske overraskende å ha fulgt en bil i to dager. Det var ganske morsomt, sier han til Metro.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kan en katt oppdage spøkelser?

Nå dumpes kjæledyrene

positiv gutt

Vær dagen – Vekk opp deg selv og opplev dine fantastiske evner!