in ,

20 år gamle Anton fikk plutselig hjertestopp – nå advarer han mot den populære drikken

Den 12 februar var 20-år gamle Anton Holk på vei til jobb. På veien stoppet han og en kollega på en bensinstasjon for å kjøpe noe mat. De neste minuttene skulle forandre livet til Anton for alltid.

Han faller om og får kramper.

En plutselig hjertestans holder på å ta livet av Anton. Selv mener han at energidrikker er det som har utløst hjertestansen. Nå har tusenvis av mennesker delt historien hans. På Facebook skriver Anton:


«En helt vanlig dag. Drar til jobb og klokken 09.00 har vi frokost. Som vanlig går jeg og Adam til bensinstasjonen som ligger rett over veien. Jeg kjøper en pølse og en drikke. Rundt 09.15 er det på tide å gå tilbake til jobb for ikke å bli sen til morgenmøtet.

Men vi kommer ikke langt før jeg ligger strak ut på bakken. Adam som går foran meg snur seg og ser at jeg ligger. Han tror at jeg bare har snublet, men når han ikke får kontakt med meg og jeg begynner å få kramper forstår han alvoret.

En hjertestans på grunn av ventrikkelflimmer. Det som skjer er at det blir en livsfarlig kluss i hjertets rytme, med andre ord kaos.»

Flaks som lever

Videre forteller Anton om hvor heldig han er som fremdeles er i live.

«Jeg har flaks som lever i dag. Akkurat da dette skjedde var det en lege som fylte bensin på bilen sin i nærheten. Han begynte raskt med kompresjoner, bensinstasjonen ringer ambulansen og de kommer raskt på plass. Sykehuset ligger nemlig ikke mer enn fem minutter unna.

Foto: Anton Holk / Facebook

Adam ringer min pappa og forteller hva som har skjedd, en samtale som ikke kan ha vært lett. Både for Adam, men fremfor alt pappa. Pappa får tak i mamma og de drar raskt til akutten i Lund hvor jeg ligger bevisstløs og med diverse slanger. Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor vanskelig dette må ha vært for mine foreldre. Å se sin tjue år gamle sønn ligge der og ikke en gang vite hva som har skjedd. Det må være det tøffeste de noensinne har opplevd.

Annika Hansson og Jonas Holk er de sterkeste jeg vet om og jeg kan ikke beskrive hvor lykkelig jeg er som har så fine foreldre. Jeg elsker dere!»

Tror energidrikk er årsaken

Videre skriver Anton at man ikke vet helt sikker hva som forårsaket hjertestansen, men selv mener han all energidrikken han helte i seg er grunnen.

«Årsaken til at alt dette skjedde finnes det egentlig ikke svar på. Det finnes ingen feil på hjertet mitt og det finnes heller ikke noe genetisk. Den største sannsynligheten og det vi tror ligger bakom er alle energidrikkene.

Foto: Anton Holk / Facebook

Jeg vil derfor nå ut til alle dere som drikken denne skiten. Tenk dere om en ekstra gang før dere kjøper deres neste energidrikk. Jeg hadde flaks, men neste person har kanskje ikke like mye flaks. I dag, en måned senere, har jeg det bra. Jeg har fått operert inn en S-ICD for at jeg skal kunne leve et normalt liv igjen, jeg trenger ikke uroe meg for at dette skal skje igjen.»

Tusenvis av mennesker har delt historien og advarselen til Anton videre. Del den gjerne med dine venner og familie du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Moren kom over den sykehusansatte som satt og leste bok for datteren. Nå går bildet viralt

Gjorde suksess som «verdens vakreste tvillinger» – se de nye bildene