Visste du at det faktisk kan være dødelig å spise gammel pasta? 

I 2008 rapporterte Journal of Clinical Microbiology om en 20-år gammel mann som døde få timer etter at han spise gammel pasta til kveldsmat. Nå har saken igjen fått oppmerksomhet etter at ”Dr Bernard” lagde en minidokumentar om saken på Youtube.

Nå går videoen viralt og millioner har i løpet av de siste ukene sett reportasjen om hvor farlig det kan være å spise gammel pasta.

Varmet opp gammel pasta

Den omtalte saken omhandler en 20-år gammel mann fra Belgia som varmet opp gammel spagetti og tomatsaus i en mikrobølgeovn. Mannen som i rapporten går under «AJ» spiste maten før han skulle ut å trene.

Men det tok ikke lang tid før mannen avbrøt treningen og gikk hjem igjen. Han ble dårlig med både kramper, hodepine, brekninger og diaré. Selv trodde mannen det handlet om matforgiftning og gikk for å legge seg.

Våknet aldri  

Det var foreldrene til «AJ» som fant han livløs i sengen om morgenen. Metro skriver at på grunn av den gamle pastaen hadde han fått i seg bakterien som heter Bacillus cereus. Obduksjonen viste at bakterien hadde fått mannens lever til å kollapse.

LES OGSÅ: Norsk professor: Derfor skal du ikke varme opp gårsdagens pasta

LES OGSÅ
Babymat inneholder så mye sukker at det kan kalles godteri

Hvordan bør du oppbevare ris og pasta?

Dersom du skal gjenbruke ris og pasta, bør du sette den direkte i kjøleskap etter bruk. Jo lenger maten står ute i romtemperatur, jo bedre vilkår har bakteriene for å utvikle seg. Dersom maten har stått ute hele natten bør man ikke spise av den.

Hvis man har laget spagetti eller en rett med ris, så gjelder ned å kjøle ned maten med en gang – helst i mindre porsjoner i kjøleskapet så nedkjølingen skjer så fort som mulig.Bacillus cereus formerer seg nemlig lettere i pasta og ris enn i andre matvarer, sier professor ved NMBU veterinærhøgskole, Per Einar Granum, til Dagbladet.

Nedenfor kan du se minidokumentaren og husk å dele denne informasjonen videre!