Forsiden Nyheter 20-åring våknet aldri opp etter luren - viste seg at gammel pasta...

20-åring våknet aldri opp etter luren – viste seg at gammel pasta var årsaken

Visste du at det faktisk kan være dødelig å spise gammel pasta? 

I 2008 rapporterte Journal of Clinical Microbiology om en 20-år gammel mann som døde få timer etter at han spise gammel pasta til kveldsmat. Nå har saken igjen fått oppmerksomhet etter at ”Dr Bernard” lagde en minidokumentar om saken på Youtube.

Nå går videoen viralt og millioner har i løpet av de siste ukene sett reportasjen om hvor farlig det kan være å spise gammel pasta.

Varmet opp gammel pasta

Reklame

Den omtalte saken omhandler en 20-år gammel mann fra Belgia som varmet opp gammel spagetti og tomatsaus i en mikrobølgeovn. Mannen som i rapporten går under «AJ» spiste maten før han skulle ut å trene.

Men det tok ikke lang tid før mannen avbrøt treningen og gikk hjem igjen. Han ble dårlig med både kramper, hodepine, brekninger og diaré. Selv trodde mannen det handlet om matforgiftning og gikk for å legge seg.

Våknet aldri  

Det var foreldrene til «AJ» som fant han livløs i sengen om morgenen. Metro skriver at på grunn av den gamle pastaen hadde han fått i seg bakterien som heter Bacillus cereus. Obduksjonen viste at bakterien hadde fått mannens lever til å kollapse.

LES OGSÅ: Norsk professor: Derfor skal du ikke varme opp gårsdagens pasta

LES OGSÅ
Lille Joseph mangler en arm - da han ble med foreldrene på fotballkamp fikk han sin livs overraskelse

Hvordan bør du oppbevare ris og pasta?

Dersom du skal gjenbruke ris og pasta, bør du sette den direkte i kjøleskap etter bruk. Jo lenger maten står ute i romtemperatur, jo bedre vilkår har bakteriene for å utvikle seg. Dersom maten har stått ute hele natten bør man ikke spise av den.

Hvis man har laget spagetti eller en rett med ris, så gjelder ned å kjøle ned maten med en gang – helst i mindre porsjoner i kjøleskapet så nedkjølingen skjer så fort som mulig.Bacillus cereus formerer seg nemlig lettere i pasta og ris enn i andre matvarer, sier professor ved NMBU veterinærhøgskole, Per Einar Granum, til Dagbladet.

Nedenfor kan du se minidokumentaren og husk å dele denne informasjonen videre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT