onsdag, juli 15, 2020

200 menn flytter låve kun med rå muskelkraft. Se video

Mest lest nå

Da låven skulle flyttes, møtte 200 menn opp for å bære den til dens nye plass.

Den fantastiske videoen du kan se nederst i saken, ble filmet på Joseph Hochstetlers bondegård. Joseph tilhører trossamfunnet amish, og alle mennene kom kjørende til dugnad i hestetransport. Dugnaden gikk ut på å flytte Josephs låve rundt 50 meter, snu den 90 grader rundt og så sette den ned. Det skriver nettsiden Share Tap.

Foto: YouTube

Motvilje mot moderne teknologi

Amishene har en meget konservativ kristen tro. De lever ofte langt utenfor byene, og sverger til stille og rolige bondesamfunn på landet.


De lever enkelt og har en motvilje mot moderne teknologi, som moderne jordbruksredskaper, strøm og biler. Amishene har kun lov til å bruke strøm som ikke leveres over strømnettet. Det vil si at strøm fra generatorer og batterier er akseptert, og i visse tilfeller kan også solcellepaneler også brukes. Bondelivet, manuelt arbeid og ydmykhet verdsettes høyt.

Foto: YouTube

Hjelper hverandre

Det amishe samfunnet er basert på at alle hjelper hverandre. Kanskje var det derfor over 200 menn møtte opp for å flytte låven.

Så hvordan flytter man en låve uten skikkelige maskiner? Jo, man bærer den. Og er man mange nok, går det helt fint.

Foto: YouTube

Hele flyttingen er over på bare noen få minutter. Og det er ganske typisk amishene. De er nemlig kjent for å samarbeide godt og å være kjappe og effektive.

Her kan du se videoen fra flyttingen av Josephs låve:

130,160FansLik
1,482FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter