Hjem Fremhevet 21-år gamle Iselin følte seg presset til å ta vaksine – Så ble hun innlagt

21-år gamle Iselin følte seg presset til å ta vaksine – Så ble hun innlagt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Iselin Kavli Paulsen (21) ble innlagt på sykehus med hjertebetennelse etter at hun fikk sin andre dose med Moderna.

Den 21-år gamle kvinnen sier nå i fra om det hun mener har vært et press fra samfunnet om å vaksinere seg.

– Jeg følte meg presset av media, samfunnet rundt meg, venner og familie. Jeg fikk høre at for å kunne delta i samfunnet måtte jeg ta denne vaksinen, sier Paulsen til NRK.

Hun var i utgangspunktet skeptisk til å ta vaksinen men trosset frykten og fikk to doser. Det var etter den andre dosen med Moderna-vaksinen hun kjente at noe var gale. Kvalmen kom umiddelbart.

Da kvelden kom fikk Iselin store smerter i bryst og rygg. Hun fikk også strålingssmerter fra venstre arm og opp til halsen. Det bar avsted til sykehuset hvor det ble konstatert hjertebetennelse.

I et innlegg på Instagram delte Iselin av sin frustrasjon da hun var innlagt.

«Faen ta moderna, mest sannsynlig gitt meg hjerteposebetennelse så jeg mest sannsynlig må legges inn», skrev hun.

Foto: Skjermdump Instagram

Iselin var skeptisk til vaksinen fordi det er hjerteproblemer i familien og fordi hun også fikk sterke bivirkninger av vaksinen mot svineinfluensa. Allikevel klarte hun ikke å stå i mot presset om å la seg vaksinere mot korona.

– Folk sa jeg var egoistisk og bare tenkte på meg selv da jeg fortalte at jeg var redd for bivirkninger, sier hun til NRK.

Fagdirektør i Legemiddelverket Steinar Madsen forteller til NRK at slike bivirkninger som Iselin har fått er svært sjeldne.

Allikevel reagerer Iselin på alle de negative reaksjonene man får dersom man stiller seg kritisk til vaksinen. Hun delte selv en video på TikTok om hva som hadde skjedd med henne.

– Folk kommenterer at det er dumt av meg å legge ut denne TikTok-videoen for å skremme andre eller skape negativitet rundt vaksinen. Jeg tror folk kommenterer det de kommenterer fordi de selv blir redd for at det kan skje med dem, sier hun til NRK.

Overlege i FHI Preben Aavitsland presiserer ovenfor kanalen at det er et fullstendig fritt valg om man vil la seg vaksinere eller ikke.

– Det er leit at hun har følt et press. Vi er tydelige på at det ikke skal være press; dette er et tilbud som folk kan takke ja eller nei til, sier han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com