Hjem Nyheter 21 år gammel polsk kvinne hevder hun er Madeleine McCann – familien hennes fortviler og kommer med uttalelse

21 år gammel polsk kvinne hevder hun er Madeleine McCann – familien hennes fortviler og kommer med uttalelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En polsk jente har nylig skapt overskrifter verden rundt etter at hun har gått ut og hevdet at hun er Madeleine McCann. Familien hennes fortviler, og advarer mot 21-åringens brennende ønske om popularitet.

Madeleine McCann forsvant i 2007 da familien var på ferie i Algarve-regionen sør i Portugal. Madeleine var da tre år gammel. I år skulle hun ha fylt 19.

Saken står fortsatt uløst, men politiet har gjort en del gjennombrudd den senere tiden.

I 2020 ble en 43-år gammel tysk mann er pekt ut som hovedmistenkt bak forsvinningen.

Ifølge CNN har tyskeren tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

Tysker etterforskes som en mulig drapsmann.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sier politiinspektør Mark Cranwell til Sky News.

Hevder hun er Madeleine

Nå har det dukket opp en 21 år gammel kvinne på TikTok og Instagram. Hun er selv overbevist om at hun er den tre år gamle jenta som forsvant fra feriestedet i Algarve i 2007.

https://www.instagram.com/p/Co0Ed_jNlvv/

Kvinnen går under navnet @iammadeleinemccann på Instagram, og har delt en rekke videoer og bilder med det hun selv mener er likhetstrekk mellom seg og forvunnede McCann, blant annet er hun opptatt av at hun har den samme unike irisen på sitt høyre øye.

Hennes faktiske navn er Julia Wendell.

Politiet uttaler seg

Nå har saken tatt en ny vending.

Ifølge TV 2.no skriver den polske avisen Gazeta, sier politiet at det ikke finnes noe bevis for at Wandelt skal være Madeleine. 

– Etterforskningen utført av politimennene fra provinspolitiets hovedkvarter på dette stadiet motsier versjonen som denne kvinnen har presentert, sa Paweł Noga fra provinspolitiets hovedkvarter i Wrocław til Gazeta torsdag.

Han var tydelig på at Wandelts versjon kan utelukkes. 

Den polske kvinnen skal ha uttalt at hun er interessert i å ta DNA-tester for å avklare om det er samme person. 

Familien er knust

Familiemedlemmene til Julia Wendell, som har gått ut og hevdet at hun er den savnede Madeleine McCann, er ifølge Edinburgh Live helt knust over påstandene hennes.

Som et resultat av innleggene hennes i sosiale medier har en polsk veldedighetsorganisasjon kalt «Missing Years Ago» sluppet en uttalelse på vegne av Julias familie.

En av grunnene til at 21-åringen hevder hun er Madeleine er fordi hun påstår hun ikke har noen minner fra barndommen, og heller ikke har sett noen fødselsattest. Nå sier familien hennes i en uttalelse av de både har minner og fotografier som viser at Julias påstander ikke kan være sanne.

De viser til at de har bevis som gjør det åpenbart at Julia er deres datter, barnebarn, søster, niese, søskenbarn og steniese.

– For oss som familie er det åpenbart at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og steniese. Vi har minner, vi har bilder. Julia har også disse bildene, fordi hun tok dem fra familiens hjem sammen med fødselsattesten, samt flere utskrifter fra sykehusjournalen, opplyser familien til den polske 21-åringen i uttalelsen.

Et brennende ønske om å være populær

De sier at de har blitt truet av Julia, og at hun har løyet og manipulert på internett.

– Vi har sett det og forsøkt alt i vår makt for å stanse det. Og vi har bedt henne slutte, sier familien.

De forklarer videre at de alltid har støttet den unge kvinnen som har hatt et brennende ønske om å være populær.

– Det som har skjedd nå er at hun har over en million følgere på sosiale medier, sier hennes fortvilte familie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com