torsdag, juni 4, 2020

21 måneder gammel baby vant over kreft stadium fire – viser at det alltid finnes håp

Mest lest nå

Lille Molly Hughes fra Atlanta ble diagnostisert med nevroblastom stadium fire i 2017. Hele kroppen var full av kreft, og utsiktene var ikke gode.

Nevroblastom er en krefttype som rammer det sympatiske nervesystemet hos spedbarn og småbarn, vanligvis under fem år.

Da legene oppdaget kreftsykdommen hos Molly, hadde den rukket å angripe så godt som hele kroppen hennes. Da var Molly bare fire måneder gammel. Det skriver CNN.


I løpet av 15 måneder, har lille Molly har vært gjennom 5 runder med cellegift, 2 stamcelletransplantasjoner og 12 strålebehandlinger, i tillegg til immunterapi og operasjon. Familien har tilbrakt rundt 130 netter på sykehuset.

«Vi er bare så lettet»

Utsiktene var ikke gode for den lille jenta. Men nå kan familien endelig juble. Da svarene fra de nye testresultater kom, viste det seg at det ikke er noen tegn til kreft i kroppen til Molly.

«Vi er bare så lettet», sier Mollys mamma, Chelsea Hughes til CNN.

«Hun er glad og leken og gjør normale ting igjen. Men vi må fortsatt passe på», sier hun videre.

Krefttypen Molly har, kan dessverre dukke opp igjen. Derfor må Molly møte opp til undersøkelse hver tredje måned fremover i fem år. Men akkurat nå, feirer familien at Molly er kreftfri.

«Vi er bare så takknemlige for at hun klarte seg gjennom all denne behandlingen. Det var tøft. Hun ble veldig, veldig syk. Behandlingen er så tøff på små barnekropper», sier Chelsea.

Skal endelig få bade i havet

Siden Molly har hatt en veneflon i brystet, som ikke tåler vann, har ikke Molly kunnet bade. Når nå familien endelig kan feire at Molly er kreftfri, planlegger de en tur til stranden.

«Det kommer til å bli hennes første svømmetur», sier Chelsea.

I nye innlegg som moren han publisert de siste ukene kan man lese at Molly virkelig har overvunnet kreften og nå smiler til verden. 

«Med alle de negative tingene som skjer med verden nå, var det en gledens nyhet å få vite at testene av svulsten ser bra ut for Molly,» skrev hun for en måned siden.

 

I et lengre innlegg, publisert for to uker siden, forteller moren at Molly nå har vært kreftfri i over ett år, og at alle testresultat ser bra ut. 

«Denne lille jenta hadde fine prøveresultater i dag. Molly har vært kreffri i ett år!!!! 💛💛💛», skriver hun.

Vi ønsker lille, tøffe Molly lykke til fremover, og krysser fingrene for at hun forblir frisk.

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter