Hjem Historier fra livet Familien mistet sin 22 år gamle sønn – nekrologen deres er en kraftig påminnelse til alle barn og foreldre

Familien mistet sin 22 år gamle sønn – nekrologen deres er en kraftig påminnelse til alle barn og foreldre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den tragiske men sterke nekrologen til 22-år gamle Clay Shepard har spredd seg over hele verden. 

Nekrologen beskriver hvordan Clay døde av en overdose. Den forteller hvor høyt han var elsket av familien og hvor hardt de jobbet for å hjelpe han gjennom mange runder med rehabilitering. Men den fremhever også at selv om ting kan se greit ut på utsiden, kan det foregå en storm på innsiden.

«Denne nekrologen har ikke som mål å gi noen skyld for Clay’s død,” skriver familien. «Vi skrev denne nekrologen slik at andre kan få innsikt i hvordan rusproblemer forløpe seg og hvilke konsekvenser det kan få.»

Familien til Clay ønsker å gi andre foreldre en vinkling på hvordan man kan forstå barn og ungdommer som har det vanskelig, og oppfordrer barn og unge til å gi beskjed når de har det vanskelig, for å forhindre at andre lider samme skjebne som deres elskede Clay.

Les den sterke nekrologen nedenfor, og del det viktige budskapet videre med venner og kjære. Nekrologen ble opprinnelig publisert på Legacy.com

«Vår karismatiske, vakre sønn og bror døde søndag morgen av en overdose med narkotika. Clay var den yngste av fire barn, oppvokst i et kjærlig hjem, med to brødre og en søster.

Tilsynelatende kunne Clay se ut som en gutt som han hadde alt: Intelligens, selvtillit, atletisk evne, riktig høyde, vakre blå øyne, bredt smil, fantastisk humor og evnen til å engasjere seg og skape en relasjon med alle han traff.

Innvendig var Clay en følsom gutt. Han hadde mange problemer som han var svært flink til å skjule for familie og venner.

Foto: Privat

Vi elsket Clay med hele våre hjerter, men vi vet nå at det ikke var nok til å beskytte ham fra verden. Denne nekrologen er ikke et forsøk på å tildele skyld for Clays død. Den er ikke skrevet for å lufte vårt sinne og frustrasjon over en verden hvor narkotika kan bestilles og leveres via internett. Vi skriver om dette dødsfallet i håp om at det kan gi inspirasjon til de som må forandre livet sitt.

Clay var en flink student, en anstendig atlet og en veldig godt likt gutt. Med sine tilsynelatende uendelige positive egenskaper hadde han potensial til å bli alt fra en engasjerende politiker til en strålende ingeniør, men narkotika begynte å krype inn i livet hans mens han gikk på videregående skole.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Da problemene hopet seg opp, var vi som foreldre til stede for han. Faren til Clay klarte å skape et unikt bånd dem i mellom. Selv om Clay aldri klarte å være helt ærlig om problemet han hadde, ble hans kjærlighet og respekt for sin far en livbøye de siste årene. Han har fullført rehabilitering flere ganger, men trangen som kommer fra sterk avhengighet var mer enn han kunne overvinne.

Mens vi alltid følte at vi hadde et vist grep om Clays problemer, hadde han en enorm evne til å skjule sin avhengighet ovenfor foreldre og søsken. Bekymringene som vi har følt på gjennom Clay`s kamp, ​​har blitt erstattet av en dyp følelse av tap, hvor vi vet at vi aldri vil se hans smilende ansikt igjen. Til tross for sorgen og tapet kan vi smilende vite at den siste kommunikasjonen vi hadde med Clay var en tekstmelding til mor hvor han skrev «Jeg elsker deg».

For alle barn er denne nekrologen en enkel påminnelse om at det er folk som elsker deg, og uansett hva du gjør – ikke vær redd eller skam deg for å be om hjelp.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

For alle foreldre, vær oppmerksom på barna og verden som dreier seg om dem – selv når overflaten er rolig, kan vannet være turbulent like under. Clay sine kamper er avsluttet. Han har endelig funnet fred. Vi vil savne hans sans for humor, matlaging, rådgivning og rytme på dansegulvet.

Farvel Clay, vi elsker deg og savner deg kjære.

Mamma og pappa, Cole, Wade & Jess, Jean & Lucas»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com