Hjem Dyr 23-åring drept av egne hunder – Delte disse bildene av hundene kort tid før angrepet

23-åring drept av egne hunder – Delte disse bildene av hundene kort tid før angrepet

Nicole Morey ble angrepet og drept av sine egne hunder på sin 23-årsdag, kort tid etter å ha delt lykkelige øyeblikk med hundene på sosiale medier.

Tidligere denne uken ble 23 år gamle Nicole Morey brutalt angrepet av to av sine fire hunder i Fedamore-området i County Limerick, Irland. Angrepet skjedde på hennes egen bursdag, da hun kom hjem og åpnet døren. Politiet måtte skyte en av hundene for å få dem av henne.

Hundene var av typen XL-Bully. Dette er en variant av hunderasen Amerikansk Bully, som ble utviklet på 1980- og 1990-tallet i USA. Rasen ble skapt ved å krysse Amerikansk Pit Bull Terrier, Amerikansk Staffordshire Terrier, og flere bulldogtyper, inkludert Engelsk Bulldog.

I Norge er XL Bully ikke tillatt. Denne varianten, sammen med flere andre raser som Amerikansk Pit Bull Terrier og Dogo Argentino, er forbudt på grunn av bekymringer knyttet til sikkerhet og potensialet for aggressive tendenser.

Delte videoer av hundene på TikTok

I desember i fjor postet Nicole en video på TikTok der hun danset og lo med en av sine XL Bully-hunder på kjøkkenet. I videoen forsvarte hun rasen, og kalte hunden for sin «sønn». På videoen kan man også høre Nicole si at hun ikke brydde seg om folk syntes hunden så aggressiv ut.

– Dette er sønnen min, og jeg bryr meg ikke om du synes han ser aggressiv ut, sier Nicole på videoen.

Hun fortsatte:

– Jeg bryr meg ikke om du ikke liker utseendet hans, og jeg bryr meg absolutt ikke om du synes rasen burde forbys.

Familiens i sorg

Nicole Moreys onkel, Anthony O’Donnell, ble informert om tragedien av opprørte familiemedlemmer.

– Hun var ute for å feire bursdagen sin, og da hun kom hjem, angrep hunden henne. Da politiet kom, måtte de skyte den ene hunden for å få den av henne, fortalte onkelen til Irish Mirror.

nicole
Nicole ble drept av hundene sine. Foto: Privat

Han beskriver niesen sin som «en herlig jente med et stort hjerte, som alltid ville gjøre noe godt for andre.»

O’Donnell la til at hun behandlet hundene som sine egne barn, og delte ofte bilder og videoer av dem på sosiale medier.

En advarsel om hunderaser

O’Donnell understreket at tragedien er en påminnelse om at man aldri kan stole fullt ut på hunder, spesielt de som er kjent for å være aggressive.

Nicole la ut videoer med hundene sine måneder før angrepet. Foto: Tiktok

– Det viser bare at du ikke kan stole på noen hund, men spesielt ikke disse hundene – de er avlet for å drepe, sier han.

Foto: Tiktok

Flere videoer på TikTok viser Nicole sammen med hundene. I en video gir hun dem godbiter basert på hvilken av dem som er mest beskyttende, og hvilken som sannsynligvis vil starte en krangel. Hun brukte ofte hashtaggen «dogmum» i innleggene sine.

  1. border collie
  2. hund
  3. hunder

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com