Hjem Nyheter 24-åring siktet for dødsulykke: To barn kjemper for livet

24-åring siktet for dødsulykke: To barn kjemper for livet

To små barn kjemper for livet.

I en grusom trafikkulykke på Hillerødmotorvej på Sjælland, Danmark, ble et foreldrepar drept lørdag morgen. Hendelsen har etterlatt to barn foreldreløse og i kritisk tilstand, begge ligger nå i respirator.

Tre biler var involvert i ulykken som krevde tre menneskeliv. De omkomne er identifisert som foreldreparet og en 33 år gammel mann. Ifølge vitneutsagn skal 33-åringen ha kjørt om kapp med en 24-åring som nå er siktet for ulykken. Denne informasjonen ble bekreftet av flere danske medier, inkludert avisa B.T.

Politiet har siktet den 24 år gamle mannen for såkalt «vanvidskørsel,» en dansk betegnelse som tilsvarer villmannskjøring på norsk.

Søndag ble han fremstilt for fengslingsmøtet hvor han ble varetektsfengslet i ti dager. I retten forklarte 24-åringen at han og den avdøde 33-åringen var venner.

Under fengslingsmøtet rapporterer dansk media at det var en sterkt preget 24-åring.

24-årigen har jobb som mekaniker og bor hos sin mor sammen med søsteren sin.

– Jeg vil bare være sammen med moren min og familien, sa han gråtkvalt.

Han kjørte en tredje bil

Den 24 år gamle mannens forsvarer, Jan Torp Hansen, vurderer nå om han og hans klient vil anke dagens rettsavgjørelse.

– Det er ikke min klient som kjørte de to bilene som kolliderte. Han kjørte en tredje bil. Det betyr juridisk sett at det ikke er særlig godt begrunnet mistanke om at han har skylden. Retten har imidlertid kommet frem til at de mener han har kjørt uansvarlig, og det må vi se nærmere på i den videre prosessen, sier han til dansk TV 2.

På spørsmål hvor det sies at vitner hevder at det er ingen tvil om at de kjørte altfor fort, svarer forsvareren:

– Vi er på et veldig tidlig stadium i etterforskningen, og politiet trenger ro til å utføre sitt arbeid. Det er mange vitner som ennå ikke er blitt avhørt, og til slutt vil det være opp til domstolene å avgjøre.

  1. bildet

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com