in

24-åringen har puslet verdens største puslespill – brukte 258 timer

verdens største puslespill

Om det var noe som virkelig kom tilbake i de norske hjem under koronapandemien så må det være puslespillet. Da mange var i karantene begynte flere og flere å pusle igjen. Men en dansk 24-åring tar kaka.

Den danske kvinnen har akkurat blitt ferdig med sitt enorme prosjekt, puslespillet med 42.000 biter tok tre måneder å pusle og henger nå på utstilling på Aalborg Universitet.

Amanda Liv Hvilshøj Funch har akkurat fullført utdannelsen som sivilingeniør, men ved siden av studiene har hun en hobby som garantert må ha tatt like mye tid som studiene. Puslespillet hennes er nemlig verdens største i 2020.


Dansk TV 2 skriver at Amanda begynte å pusle store puslespill som 16-åring. Hun har tidligere tatt tre verdensrekorder.

Puslespillet viser 208 severdigheter fra verdens syv kontinenter og heter derfor «Around The World.»

Foto: Amanda Liv Hvilshøj Funch

Det ferdige verket måler hele 7 meter

Amanda forteller at hun bruker puslespill som en avkobling fra hverdagen og stress. At det nå blir utstilt på universitetet er stort for henne.

– Jeg har et tidligere puslespil som henger på Frederiksberg Skole. Så det er skikkelig kult at universitetet vil henge det opp, da jeg skal ta min kandidat her – så det er mer personlig og tettere på, når det henger på universitetet, sier hun til TV 2.

Foto: Amanda Liv Hvilshøj Funch

Man kan bare forestille seg hvor lang tid og tålmodighet dette må ha tatt når man ser størrelsen på puslespillet. Det imponerende verket er 7,5 gange 1,5 meter. Amanda forteller at hun har fått mange reaksjoner og de fleste lurer på hvordan hun har tålmodighet til å lage å store puslespill.

– De jeg møtte da jeg hang puslespillet opp på universitetet har vært fascinert over at jeg har tålmodighet til å pusle det, sier hun.

Vel dette var mildt sagt imponerende – tips gjerne en venn som liker å pusle om å se på dette kunstverket!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

88-åringen ble sjokkert da hun fant flere lår- og kjevebein i bedene sine – Så oppdaget politiet den absurde grunnen

Tenåring våknet opp nesten uten mén to timer etter han var erklært død: – et mirakel, sier legene