lørdag, juni 12, 2021

26-åringen trosset alle andres mening og ble modell – Nå er hun et forbilde for tusenvis

Mest lest nå

Moha Frikraft er ikke som alle andre kvinner. 

Hun er 26 år gammel og har diagnosen Cerebral parese.


Den svenske kvinnen har alltid hatt en drøm om å bli modell, og for en tid tilbake fikk hun muligheten. Fotograf Tomas Gunnarsson sto bak et prosjekt som skulle fremme personer med funksjonshemminger.

Moha fikk tilbudet om å delta i prosjektet, og grep muligheten. På sin egen blogg skriver hun litt om hvorfor hun valgte å takke ja til prosjektet:

Foto: Facebook

– Jeg brenner for ulikheter og vil skape en holdning om at ALLE kan bli modeller. Nå har jeg fått muligheten til å bli undertøysmodell selv om jeg sitter i rullestol, noe jeg synes er kjempemorsomt. Jeg er 1,52cm og har litt ufrivillige bevegelser med kroppen min.

Nå er bildene tatt og Moha har fått en enormt positiv oppmerksomhet fra omverden. Hun er et forbilde for svært mange mennesker som gjerne ikke lever opp til idealene i samfunnet om hvordan man bør se ut.

Foto: Facebook

Til Expressen forklarer Moha at hun elsker å få muligheten til å spre budskapet sitt:

– Jeg synes det er bra å vise frem ulike kropper og få vist modeller som skiller seg ut, det er på tide. Jeg synes det er viktig å fremheve at alle kan bli modeller, og at alle kropper er unike og vakre som de er. Jeg vil være et forbilde og vise at jeg eksisterer.

Foto: Facebook

Skrevet bok

Moha har nylig utgitt sin første bok. En bok som skal spre kunnskap om diagnoser og ulikheter. 

Boken har fått mye omtale i nabolandet vårt, og på Facebook takker Moha alle som engasjerer seg. 

«Takk alle fine for deres kommentarer og deling. Jeg leser alle og er evig takknemlig. Fortsett gjerne å dele, samfunnet trenger mer forståelse om ulikheter. Sammen er vi sterke ❤️❤️❤️❤️«, skriver hun. 

Tack alla fina för era kommentarer och delningar, jag läser alla och är evigt tacksam. Fortsätt gärna att dela klippet,…

Publisert av Moha Frikraft Onsdag 26. februar 2020

Vi elsker denne kvinnens pågangsmot, budskap og tøffhet! DEL saken videre om du støtter henne! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter