in

27 år gamle Dennis har 7 inntektskilder – kan slutte i jobben

penger

Dennis mistet jobben i starten av pandemien. Det ble starten på hans reise mot økonomisk frihet.

Med jevne mellomrom dukker det opp fascinerende historier om unge mennesker som har klart å spare seg opp overraskende store beløp på vanlige lønninger. De omtales ofte som «fire-bevegelsen»

nettsidene til Skagenfondene kan vi lese mer om FIRE-bevegelsen. «Enkelt fortalt handler FIRE (financial independence – retire early) om å spare mye penger i relativt ung alder, for så å kunne leve av avkastningen på sparepengene når du har nådd sparemålet ditt. Det høres kanskje enkelt og forlokkende ut, men krever mye innsatsvilje og utholdenhet,» forklarer fondsforvalteren.


les også: Så mye kan du spare på å unngå matsvinn

En som har klart å følge disse prinsippene er 27-åringen Dennis Nystedt. Ved siden av fulltidsjobben har han seks andre inntektskilder.

– Det er mange bekker små og det er morsomt å følge med på. Ingen av mine sideinntekter er alene store nok til å ta over hovedinntekten, men det hadde vært en drøm. Man skal aldri si aldri, sier superspareren til Nettavisen.

Han medgir at han i teorien kunne sagt opp fulltidsjobben og levd på sideinntektene – men da hadde ikke snøballen rullet like fort og temaet økonomi hadde vært en større bekymring.

Les også: Anne er blitt kjent som «supersparer» – Her er hennes beste råd

De syv inntektskildene han har i dag er en blanding av jobber som krever en innsats av ham, men også prosjekter som gir avkastning uten at han trenger å løfte en finger. Ekstrajobbene hans kan være alt fra kundeservice, oversettelsesjobber og paneldeltagelser.

I begynnelsen var det tanken på «FIRE» som fristet, men nå er jeg mer innstilt på «FI – Financial Independence» [finansiell uavhengighet], forteller Nystedt til Nettavisen.

Les også: Supersparerens 10 beste handletips

– Jeg har ikke noe behov for å pensjonere meg tidlig fordi jeg er veldig glad i jobben min.

Samtidig som Dennis er flink å skaffe seg ekstrainntekter passer han også på å spare, slik at pengene jobber for han.

– Målet for meg er jo også å ha mer tid. Etter hvert håper jeg disse passive inntektskildene kan bli så store at jeg ikke nødvendigvis trenger å pensjonere meg tidlig, men heller kan trappe litt ned. Da vil jeg bruke enda mer tid på familie og venner. Det er hele frihetsaspektet. Jeg vil både ha økonomisk frihet og mer fritid, sier han til Nettavisen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Exit-skaperen lager dramaserie av kjærlighetshistorien mellom norske Marianne Ihlen og Leonard Cohen

krypto

Jeton åpner for betalinger med Bitcoin og annen kryptovaluta