Hjem Nyheter 28 år gammel lege døde av Covid-19 etter å ha behandlet korona-pasienter på akuttmottaket

28 år gammel lege døde av Covid-19 etter å ha behandlet korona-pasienter på akuttmottaket

Etter to måneders kamp mot sykdommen hun selv behandlet folk for, døde den 28 år gamle akuttlegen.

Vanligvis jobbet Adeline Fagan med barnefødsler på et sykehus i Houston. Men i forbindelse med en rotasjonsordning på akuttmottaket behandlet hun også koronapasienter under pandemien.

GoFundMe-kampanjen som ble opprettet av søsteren Maureen Fagan for å dekke Adelines sykehusregninger forteller søsteren at den unge legen følte seg frisk og fin da hun gikk på et 12-timers skift om morgenen den 8. juli.

Etter den positive koronatesten ble den unge legen sendt hjem i karantene. I denne perioden forverret situasjonen seg hurtig, melder People.com.

– Det som startet som en intens influensa, eskalerte til sykehusopphold i løpet av uken, forteller Maureen Fagan.

Etter flere uker med ulike behandlingsforsøk som ikke virket, måtte Adeline til slutt legges i respirator den 3. august.

Foto: Faksimile GoFundMe

– Den natten var vitalparametrene hennes ustabile, og legene sa hun ikke responderte bra på respiratorbehandlingen, forteller søsteren.

Legene som behandlet Adeline Fagan ville gjøre et siste forsøk på å redde henne, og startet behandling med ekstrakorporal membranoksygenering (ECMO). Dette er en behandlig som ofte gis nyfødte med alvorlig nedsatt lungefunksjon. Ifølge Store Medisinske Leksikon benyttes behandlingen for å sikre tilstrekkelig oksygeninnhold i blodet ved alvorlig lungesvikt, eller ved kombinert hjerte- og lungesvikt. Behandlingen er svært ressurskrevende og kan i seg selv forårsake alvorlige komplikasjoner.

Det var forventet at Adeline ville behøve respiratorbehandling i seks til åtte uker. Men 19. september kom den triste nyheten fra Adelines far, Brant Fagan, der han forteller at datteren hadde gått bort.

Adeline ble funnet livløs av sykepleieren kvelden før, og ble umiddelbart sendt på CT-scanning som viste at hun hadde hatt en kraftig hjerneblødning.

Faren Brant Fagan fortalte at nevrokirurgen som behandlet datteren antok at det var én til en millions sjanse for at hun ville overleve videre behandling, og at hun ville få en rekke alvorlige komplikasjoner om hun mot formodning skulle overleve.

– Vi brukte de siste minuttene på å klemme, trøste og snakke med Adeline. Og så stoppet verden, forteller faren.

Han benyttet muligheten til å takke alle som støttet Adeline og familien gjennom den vanskelige tiden, og kom med følgende oppfordring:

– Hvis du kan gjøre en ting, vær en «Adeline» i verden. Vær lidenskapelig om å hjelpe andre mindre heldige, ha et smil om munnen, en latter i hjertet og en Disney-melodi på leppene, sier Brent Fagan.

Mer enn 200.000 amerikanere har ifølge People dødd av Covid-19 i år, og kun hjerte- og karsykdommer og kreft har krevd flere amerikanske liv i 2020 enn pandemien.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com