søndag, desember 5, 2021

For 34 år siden tilbragte den 18-måneder gamle jenta 58 timer i bunnen av en brønn

Mest lest nå

Den 14. oktober 1987 falt en 18 måneder gammel jente som heter Jessica McClure ned i en brønn.

Jenta lå hjelpeløs, seks meter under bakken. Hun ante ikke at hun i løpet av de neste 58 timene skulle bli en verdenskjent person.

Hundrevis av mennesker jobbet natt og dag for å hente Jessica opp fra brønnen. Hvert redningsforsøk ble iakttatt av bokstavelig talt millioner av mennesker. Hjerter over hele verden smeltet da helsepersonell rapporterte at de kunne høre Jessica synge «Ole Brumm», de visste at hun var i live. Da hun endelig ble reddet, kunne tv-tittere pustet lettet ut, og kalle det et mirakel.


Foto: People

Jessica er i dag en 36 år gammel kvinne. Når hun tenker tilbake på hendelsen beskriver hun det selv også som et mirakel. «Jeg hadde Gud på min side den dagen,» sa hun i et nylig intervju med People. «Mitt liv er et mirakel.»

Jessica har imidlertid ikke noe eget minne av det som skjedde, og hun viser knapt noen fysiske tegn på den traumatiske hendelsen. Hennes høyre fot som var fastklemt over hodet hennes i 58 timer, måtte rekonstrueres og er nå mindre enn den venstre, og hun har et arr på hodet der ansiktet hennes ble gnidd mot brønnveggen. Utenom det, er hun en helt vanlig 35 år gammel mor. Men hun er verdenskjent for å være «barnet som ble reddet opp av brønnen.»

Den dag i dag går hun under kallenavnet «Baby Jessica». Det var dette media kalte henne da hun ble kjent for millioner av mennesker for så mange år siden.

I dag er Jessica gift og har to barn i alderen 12 og 10 år. Familien lever et rolig liv hvor Jessica jobber som spesiallærer for grunnskoleelever.

En fond ble satt opp av folk fra hele verden som fulgte historien om Jessicas redning.

«Jeg synes det er utrolig at folk ville gå sammen om å donere penger til et barn som ikke var deres,» sier hun. «Jeg setter pris på alt de gjorde.»

Nå som barna er gamle nok til å forstå hva som skjedde med deres mor, bruker Jessica historien til å lære dem viktige leksjoner om livet. «Jeg håper mine barn lære av min historie, at de alltid må være takknemlig og ydmyk. Husk at selv om det er mye elendighet så finnes det så mange gode mennesker i denne verden.»

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter