Forsiden Historier fra livet For 28 år siden tilbragte den 18-måneder gamle jenta 58 timer i...

For 28 år siden tilbragte den 18-måneder gamle jenta 58 timer i bunnen av en brønn

Den 14. oktober 1987 falt en 18 måneder gammel jente som heter Jessica McClure ned i en brønn.

Jenta lå hjelpeløs, seks meter under bakken. Hun ante ikke at hun i løpet av de neste 58 timene skulle bli en verdenskjent person.

Hundrevis av mennesker jobbet natt og dag for å hente Jessica opp fra brønnen. Hvert redningsforsøk ble iakttatt av bokstavelig talt millioner av mennesker. Hjerter over hele verden smeltet da helsepersonell rapporterte at de kunne høre Jessica synge «Ole Brumm», de visste at hun var i live. Da hun endelig ble reddet, kunne tv-tittere pustet lettet ut, og kalle det et mirakel.

Foto: People

Jessica er i dag en 30 år gammel kvinne. Når hun tenker tilbake på hendelsen beskriver hun det selv også som et mirakel. «Jeg hadde Gud på min side den dagen,» sa hun i et nylig intervju med People. «Mitt liv er et mirakel.»

Jessica har imidlertid ikke noe eget minne av det som skjedde, og hun viser knapt noen fysiske tegn på den traumatiske hendelsen. Hennes høyre fot som var fastklemt over hodet hennes i 58 timer, måtte rekonstrueres og er nå mindre enn den venstre, og hun har et arr på hodet der ansiktet hennes ble gnidd mot brønnveggen. Utenom det, er hun en helt vanlig 30 år gammel mor. Men hun er verdenskjent for å være «barnet som ble reddet opp av brønnen.»

LES OGSÅ
Ingen hadde besøkt babyen på sykehuset på fem måneder. Da visste sykepleieren hva hun måtte gjøre
LES OGSÅ
Ingen hadde besøkt babyen på sykehuset på fem måneder. Da visste sykepleieren hva hun måtte gjøre

Foto: DailyMail

Den dag i dag går hun under kallenavnet «Baby Jessica». Det var dette media kalte henne da hun ble kjent for millioner av mennesker for så mange år siden.

Foto: DailyMail

I dag er Jessica gift og har to barn i alderen 9 og 7 år. Familien lever et rolig liv hvor Jessica jobber som spesiallærer for grunnskoleelever.

Foto: DailyMail

En fond ble satt opp av folk fra hele verden som fulgte historien om Jessicas redning.

«Jeg synes det er utrolig at folk ville gå sammen om å donere penger til et barn som ikke var deres,» sier hun. «Jeg setter pris på alt de gjorde.»

Foto: DailyMail

Nå som barna er gamle nok til å forstå hva som skjedde med deres mor, bruker Jessica historien til å lære dem viktige leksjoner om livet. «Jeg håper mine barn lære av min historie, at de alltid må være takknemlig og ydmyk. Husk at selv om det er mye elendighet så finnes det så mange gode mennesker i denne verden.»

Del den utrolige historien om Jessica!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet