søndag, mai 16, 2021

3-åring falt 9 meter og svevde mellom liv og død – foreldrene fikk ikke være med inn på intensiven

Mest lest nå

En spesiell sak skaper storm i nabolandet vårt.

Saken om den tre år gamle jenta har satt sinnene i kok i Danmark. Faren til jenta har skrevet et leserinnlegg til Nationen. Innlegget har siden blitt omtalt av Ekstrabladet.


I innlegget forteller faren om den alvorlige ulykken hans tre år gamle datter kom ut for.

– Da vår 3 år gamle datter den 26/3, falt ut av vinduet og 9 meter ned på gaten på en tragisk måte, var de første timene kritiske.

– Vi kom først til Køge sykehus, og deretter traumasenteret. Hun var omgitt av minst 30 høyt profesjonelle leger, sykepleiere osv.

Ble nektet adgang

Videre forteller faren om det som har satt sinnene i kok i diverse kommentarfelt. Han og jentas mor fikk ikke være med inn på intensivavdelingen, fordi de ikke kunne vise til en negativ koronatest.

Faren skriver:

– Da min kone og jeg deretter fulgte henne opp til intensivavdelingen, må vi erkjenne at all fornuft og rimelighet opphørte!

– Vi ble nesten skjelt ut og avvist på avdelingen av en overlege.

– Vi fikk beskjed om at vi ikke fikk være der før vi kunne vise en negativ test.

Foto: privat

Foreldrene fikk så beskjed om at de kunne ta en test, men ikke ville få svar på den før om et døgn.

– Så mens datteren vår svevde mellom liv og død, måtte vi forlate sykehuset for å få tatt en test, som vi da kunne vise slik at vi kunne være sammen med vår hardt skadde datter.

Han forteller videre at det til all lykke går bra med datteren, men at det å ikke få være tilstede med henne i en så alvorlig situasjon var svært tøft.

– Heldigvis blir hun 100% frisk uten varige skader …

– Men INGEN var klar over dette da vi ble tvunget bort fra den lille jenta vår 6 timer etter ulykken, fra Danmarks største og mest avanserte sykehus – og da til fordel for et festtelt på Halmtorvet, skriver Jens, som absolutt har ingenting å klage på personalet generelt, og er dypt takknemlig for deres omsorg og livreddende hjelp.

Rigshospitalet unnskylder

Rigshospitalet har i etterkant erkjent at de håndterte denne saken feil, og har ifølge Ekstrabladet følgende forklaring:

– Hensikten med disse reglene er utelukkende å beskytte pasientene på avdelingen og redusere risikoen for smitteoverføring. Derfor gjelder den regionale anbefalingen at besøkende slektninger er testet for COVID-19.

– I situasjoner med akutt innlagte pasienter med alvorlig alvorlig traume, ønsker vi å sikre pasientens kontakt med pårørende, og dette burde også ha skjedd her.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter