Forsiden Viralt 3-åringen ble hånet fordi han lekte med en dukkevogn. Nå hylles han...

3-åringen ble hånet fordi han lekte med en dukkevogn. Nå hylles han for sitt briljante svar!

Skotske Rheann MacLaren besøkte en lekebutikk sammen med sin 3 år gamle sønn.

I butikken oppdaget hun en kunde som fortalte sønnen hennes at han hadde valgt feil leke. For sønnen Harry hadde plukket ut en dukkevogn!

Rheann var på vei bort til kunden for å snakke med vedkommende. Men før hun rakk å åpne munnen, ga den lille pjokken et strålende svar på tiltale.

Kjære kunde i lekebutikken!

Jeg så blikket du ga meg og min 3 år gamle sønn i lekebutikken i dag. Jeg så hvordan du stirret når han plukket ut den rosa dukkevognen og dyttet den rundt i butikken i ren glede.

Jeg så hvordan du rynket på nesen før du gikk bort til ham for å vise din misnøye. Jeg hørte hvordan du forsøkte å fornedre sønnen min på grunn av leken han hadde valgt.

«Nei, den vil du ikke ha, den er bare for jenter, ikke gutter! Den er rosa og jentete! Det er biler og dinosaurer der borte, hvorfor vil du ha en jenteting?»

Du mener altså at du har rett til å si noe sånt til en gutt du aldri har møtt før!

Jeg var på vei bort til deg for å lekse opp for deg fordi du var så dømmende og kritisk overfor et lite barn – men gutten min kom meg i forkjøpet og ga et svar som var mye bedre enn det jeg kunne gi:

«Fordi jeg liker den!»

For så enkelt er det. Det handler ikke om farger, merker eller hvordan lekene ser ut… Dette handler om at barnet mitt syntes dukkevogna så ut som en morsom leke.

Han trillet vognen hele veien hjem fra butikken, og han var så stolt! Han fortalte at når han kom hjem, skulle han plassere dukken sin i den – for ja, skrekk og gru, han har en dukke også!

Favorittlekene hans er alle bilene, lastebilene og bussene. Han elsker dinosaurer og monstre. Og han er på sitt mest lykkelige når han får plaske i søledammene utendørs.

Men av og til føler han for å leke med dukken og vognen sin. Han leker med lekekjøkkenet sitt og later som han stryker klærne sine.

Han liker rosa og synes det er spennende å se på at jeg sminker meg.

Er jeg urolig?

Nei, ikke i det hele tatt!

Min sønn kommer til å vokse opp og bli en trygg, aksepterende gutt som ALDRI vil føle seg presset til å tilpasse seg kjønnsstereotyper.

Jeg håper virkelig du så hvor glad og stolt han var når han forlot butikken med sin rosa og «jentete» dukkevogn og at du tenker deg om grundig neste gang du føler for å snakke slik til et fremmed barn igjen.

Jeg synes vi må bort fra eldgamle tanker om «gutteleker» og «jenteleker». La gutter få leke med dukker, hvis de vil. Og la jenter få herje med dinosaurer hvis de liker det. Jeg er ganske sikker på at ingen tar skade av det.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet