Hjem Viralt 3-åringen ble hånet fordi han lekte med en dukkevogn. Nå hylles han for sitt briljante svar!

3-åringen ble hånet fordi han lekte med en dukkevogn. Nå hylles han for sitt briljante svar!

Skotske Rheann MacLaren besøkte en lekebutikk sammen med sin 3 år gamle sønn.

I butikken oppdaget hun en kunde som fortalte sønnen hennes at han hadde valgt feil leke. For sønnen Harry hadde plukket ut en dukkevogn!

Rheann var på vei bort til kunden for å snakke med vedkommende. Men før hun rakk å åpne munnen, ga den lille pjokken et strålende svar på tiltale.

Kjære kunde i lekebutikken!

Jeg så blikket du ga meg og min 3 år gamle sønn i lekebutikken i dag. Jeg så hvordan du stirret når han plukket ut den rosa dukkevognen og dyttet den rundt i butikken i ren glede.

Jeg så hvordan du rynket på nesen før du gikk bort til ham for å vise din misnøye. Jeg hørte hvordan du forsøkte å fornedre sønnen min på grunn av leken han hadde valgt.

«Nei, den vil du ikke ha, den er bare for jenter, ikke gutter! Den er rosa og jentete! Det er biler og dinosaurer der borte, hvorfor vil du ha en jenteting?»

Du mener altså at du har rett til å si noe sånt til en gutt du aldri har møtt før!

Jeg var på vei bort til deg for å lekse opp for deg fordi du var så dømmende og kritisk overfor et lite barn – men gutten min kom meg i forkjøpet og ga et svar som var mye bedre enn det jeg kunne gi:

«Fordi jeg liker den!»

For så enkelt er det. Det handler ikke om farger, merker eller hvordan lekene ser ut… Dette handler om at barnet mitt syntes dukkevogna så ut som en morsom leke.

Han trillet vognen hele veien hjem fra butikken, og han var så stolt! Han fortalte at når han kom hjem, skulle han plassere dukken sin i den – for ja, skrekk og gru, han har en dukke også!

Foto: Privat

Favorittlekene hans er alle bilene, lastebilene og bussene. Han elsker dinosaurer og monstre. Og han er på sitt mest lykkelige når han får plaske i søledammene utendørs.

Men av og til føler han for å leke med dukken og vognen sin. Han leker med lekekjøkkenet sitt og later som han stryker klærne sine.

Han liker rosa og synes det er spennende å se på at jeg sminker meg.

Er jeg urolig?

Nei, ikke i det hele tatt!

Min sønn kommer til å vokse opp og bli en trygg, aksepterende gutt som ALDRI vil føle seg presset til å tilpasse seg kjønnsstereotyper.

Jeg håper virkelig du så hvor glad og stolt han var når han forlot butikken med sin rosa og «jentete» dukkevogn og at du tenker deg om grundig neste gang du føler for å snakke slik til et fremmed barn igjen.

Jeg synes vi må bort fra eldgamle tanker om «gutteleker» og «jenteleker». La gutter få leke med dukker, hvis de vil. Og la jenter få herje med dinosaurer hvis de liker det. Jeg er ganske sikker på at ingen tar skade av det.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com