in ,

3 av 4 vil gjøre dette billigere enn i fjor

Image by Yvette Fang from Pixabay

Selv om Norge er landet hvor flest oppgir de skal handle julegaver i år, ønsker hele 3 av 4 nordmenn å gjøre dette billigere enn i fjor. 

l løpet av uken før årets Black Week, ble det registrert hele 36 prosent flere produkter på tilbud enn den tilsvarende uken i fjor.

Det viser en stor undersøkelse Klarna har foretatt i 17 land, inkludert Norden, USA, Australia og store deler av Vest- og Sør-Europa og fersk statistikk fra Prisguiden.no, som er en del av Klarna.


– Selv om nordmenn er de ivrigste til å handle julegaver, er det også et stort flertall som er bevisste på at de ønsker å gjøre dette billigere enn i fjor. Smart bruk av shopping hacks – som prissammenligningstjenester, rabattkoder og lojalitetsprogrammer kan bidra til å gjøre julehandelen billigere, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

9 av 10 skal kjøpe julegaver

Av de 92 prosent av nordmenn som oppgir de skal kjøpe julegaver i år, oppgir hele 76 prosent at de skal forsøke å gjøre dette billigere enn i fjor.

Det er i Nederland etterfulgt av Belgia færrest oppgir de skal kjøpe julegaver i år (henholdsvis 65 prosent og 72 prosent).

Også ti prosent færre svensker oppgir de skal kjøpe julegaver (82 prosent.)

  • De aller fleste nordmenn (67 %) planlegger å spare penger på julegaver ved å handle smartere – som å handle på salg, bruke rabattkoder og lignende.
  • 59 prosent av nordmenn oppgir at de helt sikkert eller ganske sikkert skal handle i løpet av Black Week i år. Av disse oppgir 44 prosent de skal handle mer på nett i løpet av Black Week enn de gjorde i fjor. 
  • De to viktigste fordelene med netthandel for nordmenn, sammenlignet med fysisk butikk, er at det er lettere å sammenligne priser der (77 %) og at prisene er lavere (75 %).

Prisguiden: Kraftig økning i antall tilbud uken før Black Week

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisguiden.no, som en del av Klarna, startet årets tilbud flere dager før selve Black Week startet mandag denne uken.

Sammenlignet med uken før Black Week i fjor, registrerte de hele 36 prosent flere produkter på tilbud i forrige uke. 

– Det er en markant økning fra i fjor og viser med all tydelighet at Black Week i mange butikker startet flere dager tidligere enn i fjor. Det har over tid vært en trend at Black Friday har gått fra å være en dag til å strekke seg over en stadig lengre periode. Samtidig har vi i gjennomsnitt så langt i 2022 hatt flere tilbud i år enn i fjor, sier prisekspert og daglig leder i Prisguiden.no, Erik Andreassen Perez. 

Ifølge deres tilbudsoversikt fra de mer enn 700 nettbutikkene de prisovervåker, er det akkurat nå flest tilbud blant annet innenfor kategorier som ryggsekker, bærbar pc, hodetelefoner, joggesko og TV-er. 

– Spesielt når det gjelder produkter hvor det har kommet en ny variant – som mobiltelefoner, tv-er eller hodetelefoner, selges nå fjorårets modeller ofte til sterkt reduserte priser. Samtidig er det viktig å sjekke prisen. Selv om det er mange tilbud, er på langt nær alle kjøp like gode. Se deg derfor ikke blind på rabattprosenter, sier Prisguidens leder.

Prisguiden definerer et tilbud som prisen på en vare som har gått betraktelig ned i forhold til laveste markedspris over tid.

Sammenligner priser og samler rabattkoder

Ifølge Klarnas undersøkelse oppgir hele 41 prosent av nordmenn at de skal benytte seg av prissammenligningstjenester for å gjøre gode kjøp i løpet av julehandelen.

Nesten like mange (38 %) oppgir de skal bruke lojalitetsprogrammer eller rabattkoder.

– Finner du ikke de tilbudene du forventet i løpet av Black Week, viser også vår prisstatistikk fra i fjor at prisnivået i flere populære julegavekategorier holder seg lavt også utover i desember. Er det ikke julegaver, er ofte også både romjuls- og nyttårssalg perioder hvor tilbudene er gode, sier leder i Prisguiden.no, Erik Andreassen Perez.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette er grunnen til at katten din slikker deg

Mann danset oppå en trailer og filmet seg selv – ble meid rett i døden