Hjem Nyttig 4 smarte tips som får mobilbatteriet til å vare lengre

4 smarte tips som får mobilbatteriet til å vare lengre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det tar ikke så lang tid før et mobilbatteri har mistet sin holdbarhet. Til stor irritasjon må man bruke laderen oftere og oftere, hvor irriterende er det ikke når batteriet igjen nærmer seg null prosent?

Det finnes smarte triks, som får batteriet til å holde seg lenger – den engelske avisen The Sun har listet opp noen tips som kan være verdt å merke seg når du skal lade mobilen din. Husk disse, så slipper du å irritere deg så mye over tomt batteri i fremtiden!

 1. Lad i korte perioder

Vi er mange som lar batteriet nærme seg null prosent før vi plugger laderen i og lar den stå til batteriet er fulloppladet. Det er egentlig en dum idé. Vil du at batteriet skal vare litt lenger, så er det bedre å lade mobilen gradvis i flere perioder enn i en lang. Grunnen er at batteriet er laget av lithium som svekkes hvis man lader for lenge.

Pixabay

2. Ikke lad om natten

Mange setter mobilen på lading om natten, men av samme grunn som ovenstående punkt, skal du ikke gjøre det. Batteriet utsettes for et hardt trykk og slites ut av lange oppladingsperioder. En annen veldig god grunn til å IKKE lade mobilen om natten er brannfaren.

3. 60 % er best

Dersom de moderne Lithiumbatteriene skal vare lengst, handler det om antall ladesykluser. Studier viser at «klattlading» der batteriet holdes på rundt 60 %, uten å fullade det, gir lengst levetid.

Pixabay

4. Lad ikke med deksel på

Batteriet skal lades ved moderate temperaturer, et deksel kan gjøre at batteriet varmes opp, blir for varmt og svekkes. Fjern dette før du begynner å lade, så forlenger du batteriets levetid. Av samme grunn skal du heller ikke lade telefonen hvis du merker at laderen eller batteriet er overdrevet varmt.

Pixabay

Små ting kan gjøre en stor forskjell for batteriet ditt sin levelengde – Del gjerne disse små, smarte tipsene med vennene dine!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com