tirsdag, august 4, 2020

Tenåringer skjøt pappasvane med luftgevær – Tilbake sitter svanemor og syv egg

Mest lest nå

Svanen var en del av en familie, nå sitter svanemor tilbake med ansvaret for svaneungene.

En mann ved navn John oppdaget at tre tenåringsgutter kjørte i en båt ved viken Löknäsviken, i den svenske kommunen Värmdö.

Det svenske lokalavisen Mitt i Värmdö skriver at John observerte de tre guttene mens de nærmet seg en flokk med svaner. Til avisen forteller han:


– Jeg var ute på en øy og arbeidet, og var et lite stykke fra dem. Men det kunne se ut som om en av guttene tok frem et gevær.

Så hørte John flere skudd. Han gikk til båten sin og seilte ut til guttene. Han tok båtnøkkelen deres, ringte politiet og sørget for at de ikke kunne dra fra stedet.

Guttene er nå pågrepet av politiet som har opprettet en undersøkelse av saken.

Enslig svanemor

Saken har fått enorm oppmerksomhet i Sverige. En organisasjon som heter Stockholms Vildfågel Rehab har publisert et bilde av den nå enslige svanemoren på Facebook. Dette har satt sinnene i kok hos mange mennesker.

Foto: Facebook

Facebook skriver organisasjonen: 

«Denne svanen ble tidligere i dag enke. I følge vitne ble pappasvanen skutt flere ganger av tre 15-år gamle ungdommer. Svanen måtte avlives som følge av skadene. Heldigvis grep et modig vitne inn, holdt igjen ungdommene og tilkalte politiet. 

Ungdommene ble pågrepet av politiet og det er nå startet en undersøkelse. Stockholms Vildfågel Rehab ble tilkalt, og vi kunne sammen med vitnet og politiet konstatere at boplassen til svanene inneholdt syv egg. Forhåpentligvis kan hunnen få ruge i fred, og føde ungene på egenhånd. Vi krysser fingrene for at dette går bra og at ungdommene blir stilt ansvarlig for handlingen sin. 

Takk til politiet og den modige mannen som tok affære ovenfor ungdommene!» 

130,301FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter