torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Tenåringer skjøt pappasvane med luftgevær - Tilbake sitter svanemor...

Tenåringer skjøt pappasvane med luftgevær – Tilbake sitter svanemor og syv egg

-

Svanen var en del av en familie, nå sitter svanemor tilbake med ansvaret for svaneungene.

En mann ved navn John oppdaget at tre tenåringsgutter kjørte i en båt ved viken Löknäsviken, i den svenske kommunen Värmdö.

Det svenske lokalavisen Mitt i Värmdö skriver at John observerte de tre guttene mens de nærmet seg en flokk med svaner. Til avisen forteller han:

– Jeg var ute på en øy og arbeidet, og var et lite stykke fra dem. Men det kunne se ut som om en av guttene tok frem et gevær.

Så hørte John flere skudd. Han gikk til båten sin og seilte ut til guttene. Han tok båtnøkkelen deres, ringte politiet og sørget for at de ikke kunne dra fra stedet.

Guttene er nå pågrepet av politiet som har opprettet en undersøkelse av saken.

Enslig svanemor

Saken har fått enorm oppmerksomhet i Sverige. En organisasjon som heter Stockholms Vildfågel Rehab har publisert et bilde av den nå enslige svanemoren på Facebook. Dette har satt sinnene i kok hos mange mennesker.

Foto: Facebook

Facebook skriver organisasjonen: 

«Denne svanen ble tidligere i dag enke. I følge vitne ble pappasvanen skutt flere ganger av tre 15-år gamle ungdommer. Svanen måtte avlives som følge av skadene. Heldigvis grep et modig vitne inn, holdt igjen ungdommene og tilkalte politiet. 

Ungdommene ble pågrepet av politiet og det er nå startet en undersøkelse. Stockholms Vildfågel Rehab ble tilkalt, og vi kunne sammen med vitnet og politiet konstatere at boplassen til svanene inneholdt syv egg. Forhåpentligvis kan hunnen få ruge i fred, og føde ungene på egenhånd. Vi krysser fingrene for at dette går bra og at ungdommene blir stilt ansvarlig for handlingen sin. 

Takk til politiet og den modige mannen som tok affære ovenfor ungdommene!» 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...