lørdag, juni 12, 2021

35 rusavhengige skal sykle 700 kilometer på fire dager

Mest lest nå

Under sykkelrittet Arctic Race of Norway skal 35 rusavhengige som bruker trening for å bryte med rusmisbruket sykle nærmere 700 kilometer over fire dager.

– Arctic Race er en fantastisk mulighet som synliggjør oss. Vi inkluderes, og våre utøvere med sine utfordringer, blir ansett som fullverdige deltakere og medlemmer av idrettsfamilien, sier Morten Nyborg i en pressemelding fra sykkelrittet Arctic Race of Norway. Nyborg er daglig leder i foreningen Idretten Skaper Sjanser.


Foreningen har lavterskel aktivitetstilbud for mennesker som har tatt valget på at de skal komme seg ut av rusavhengighet.

Idretten skaper sjanser har utøvere innen grenene sykkel, langrenn og hest som hver dag kjemper for et bedre liv med venner utenfor rusmiljøet.

– Alle mennesker har ressurser, og gjennom våre organiserte treninger får rusavhengige en ny identitet som idrettsutøvere. De opplever sunn rus gjennom mestring og fellesskap, de retter ryggen, bokstavelig talt, sier Nyborg.

Ole Magnus fra «Petter Uteligger» stiller til start

– Vi syns det er utrolig flott å få være en arena for mennesker som trener seg ut av rusavhengighet, sier daglig leder for sykkelrittet, Knut-Eirik Dybdal. 

I begynnelsen av august står de 35 syklistene på startstreken, klare for dagsetapper på opptil 18 mil.

– Jeg elsker utfordringer, og jeg har hatt store utfordringer siden jeg ble født, sier utøver Ole Magnus Hansen Kvernevik, som mange vil huske fra dokumentaren «Petter Uteligger – Idretten Skaper Sjanser» på TV 2 og TV 2 Play i vinter.

Da var han med på Gatelaget til Fredrikstad, nå er han også med i sykkelgruppa, sammen med kona Carina.

Sykling har endret hverdagen hans.

– Etter mange mil i livets nedoverbakke, får jeg nå all frustrasjon og negative tanker om fortiden i harde tråkk ned i pedalen. Og endelig kan jeg nyte nedoverbakkene og bite tenna sammen i oppoverbakkene. Dette har gitt meg så mye av mestring og selvrespekt. Jeg er ikke lenger den jeg var, takket være Idretten Skaper Sjanser, forteller Ole Magnus.

Følges av Thor Hushovd

Rittets ambassadør, tidligere proffsyklist Thor Hushovd og vinner av første utgave av Arctic Race of Norway i 2013, har lovet å sykle med Idretten Skaper Sjanser på en av etappene.

– Arctic Race of Norway er mer enn bare et sykkelritt, sier ekspertkommentator og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad. Helt siden 2015 har rittet tatt sosialt ansvar ved å samarbeide med Bufetat for å fremme behovet for flere fosterhjem.

Idretten Skaper Sjanser ha et ikke-kommersielt samarbeid med Arctic Race of Norway, som tv-overføres til 190 land.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter