Hjem Nyheter 350.000 tjuvstarter julen i september

350.000 tjuvstarter julen i september

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nøyaktig tre måneder før julaften starter Juleradioen feiringen. Da får lyttere over hele landet julemusikk døgnet rundt, helt frem til nyttår.

Allerede 24. september sender kanalen alt fra de tradisjonelle julesangene til nyere juleslagere. I tillegg kommer en rekke artister i studio for å snakke om julemusikk og egne adventstradisjoner.

Mange synes kanskje det er litt tidlig med pepperkaker og julemarsipan i butikkhyllene når høsten nettopp har begynt, men programleder Eirin Skarstein er ikke bekymret.

– Vi skal ikke tvinge julestemning på noen som fortsatt går i shorts og sandaler. Men mange har allerede begynt å glede seg til jul og advent, og de kan skru på kanalen når de vil. Juleradioen er der når du er klar for det, med julesanger hele døgnet, sier hun i en pressemelding.

– Som korsanger begynner jeg alltid med julemusikk i august. Men julegavene rekker jeg aldri å handle før i siste liten.

Populært tilbud til juleentusiaster

Programlederen er ikke alene om å være tidlig ute. De to siste årene har Juleradioen sendt julemusikk fra 24. september, og hatt omtrent 350 000 lyttere den første måneden. I desember 2020 var 1,6 millioner innom kanalen.

– Jeg synes det er utrolig gøy at lytterne er så ivrige. Vi har allerede fått meldinger fra lyttere som gleder seg, og til og med en som skal kjøre en omvei til jobben for å få med seg en ekstra halvtime med julemusikk, sier Skarstein.

LES OGSÅ: Pynter du tidlig til jul? Det kan gi deg et langt og lykkeligere liv

– Andre forbereder kollegene på at de må tåle julesanger på kontoret når kanalen går på lufta. Juleradioen har blitt en morsom greie for veldig mange.

Kårer Norges julefavoritt

Nytt av året er at lytterne kan stemme på sin favoritt i sangdueller som legges ut på kanalens Instagram-konto hver dag.

– Den som får flest stemmer går videre, helt til vi sitter igjen med den aller fineste julesangen. Vinneren kåres på julaften, sier Skarstein.

Retro julepynt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å pynte hjemmet med gammeldags julepynt. Mange av oss lager store dekorasjoner eller egne «julebyer» hjemme. Nedenfor kan du se et flott knippe av gammeldags julepynt som du allerede nå kan kjøpe hos Plakatbar.

KJØP GAMMELDAGS JULEPYNT HER

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com