Da Jonas ankom himmelen forventet han en lang kø for å slippe inn.

191

Jonas gjennomgikk nylig en hjerteoperasjon. Tragisk nok ble det gjort et feilgrep under operasjonen, Jonas overlevde ikke.

Da Jonas ankom himmelen forventet han en lang kø for å slippe inn. Han ble overrasket over at det ikke var noen kø i det hele tatt. Den eneste han ser er en engel som sitter med beina på bordet.

«Hei på deg,» sier engelen. «Jeg er Saint Peter, velkommen til himmelen!»

«Takk skal du ha,» svarer Jonas, «hvor er alle sammen?»

«Vel, du er heldig. Dette er en veldig rolig dag. For å få tiden til å gå så tilbyr jeg en liten rundtur til alle nyankomne. Vil du ha en guidet tur i himmelen?»

«Jøss. Det høres veldig bra ut…vis vei Saint Peter, vis vei.»

Saint Peter viser Jonas alt som er å vises i himmelen. De hører på det himmelske kor, 300 engler som synger de nydeligste toner. De besøker den hellige hall av helgener, den hellige hall av martyrer og Jonas blir helt overveldet. Til slutt tar Saint Peter han med til det aller helligste. Selve rommet til Gud. Jonas kjenner at hjertet hopper over noen slag. Han klarer ikke mer. Må leies ut igjen, dette ble for tøft.

På veien ut går de gjennom et stort rom som er fylt opp med tusenvis av klokker. Store, små, alle mulige former og fasonger.

Jonas blir forvirret. Han spør, «hva er greien med rommet som er fylt opp med klokker?»

Med en belærende tone forteller Saint Peter, «Dette er rommet til alle sjelene. Hver eneste klokke i dette rommet representerer en menneskelig sjel. Tiden på klokken viser hvor lenge hvert menneske skal leve. For hver gang en person lyver, vil klokken gå litt fortere.» 

Jonas kikker opp på en stor klokke som henger ned fra taket. Viserne går rundt med full fart. Nysgjerrigheten tar over og Jonas spør, «Hva er den klokken til?»

«Åh, den der ja. Det er Sylvi Listhaugs klokke. Vi bruker den som vifte».

SISTE NYTT