Hjem Dyr 4-år gammel jente hadde vært savnet i 11 dager. Familien holdt på å gi opp, så kom denne hunden til redning

4-år gammel jente hadde vært savnet i 11 dager. Familien holdt på å gi opp, så kom denne hunden til redning

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Historien om Karina Chikitova er en historie om hvor mye mennesket faktisk tåler, og hvor kjærkommen våre firbente venner kan være.

I 2014 forsvant den fire år gamle jenta etter at hun og faren hadde vært på tur i Olyokminsky-området i Russland. Også familiens hund som hadde vært med på turen var borte.

Området hvor far, datter og hund var på tur er et stort skogsområde hvor det ikke er mobildekning, ifølge Telegraph. Faren hadde dermed ingen mulighet for å ringe etter hjelp da datteren og hunden plutselig var sporløst borte. Det var naturligvis et enormt sjokk for jentas mor da hun så at faren kom hjem uten den lille jenta deres. Hun mottok beskjeden som må være så grusom for en forelder; Karina var sporløst forsvunnet.

Et stort hjelpekorps på omlag 100 mennesker begynte umiddelbart å lete etter jenta. Lokalbefolkning, naboer, militæret og jegere var alle med på leteaksjonen.

Virket nytteløst

Man brukte både droner og helikoptre i søket, men uten resultater. Høye trær og tett vegetasjon gjorde sikten dårlig fra luften, og som man skulle finne ut senere; plassen hvor Karina hadde søkt ly var nesten umulig å se.

En stor bekymring for familien var at dette området huser både bjørner og ulver.

Var ikke alene

Men Karina var ikke alene i den store skogen. Familiens hund hadde vært ved hennes side hele tiden. Senere fant man ut at fireåringen hadde overlevd på bær hun fant i skogen, og vann hun drakk fra elven. I ni dager hadde den lille jenta overlevd på denne måten.

På den niende dagen må hunden ha forstått at nå måtte noe gjøres. Hunden forlot nemlig Karina og løp etter hjelp. Og til slutt klarte hunden å finne redningsmannskapet som fremdeles lette i skogen.

Foto: Youtube

Hunden gjorde tydelige tegn til redningsmannskapet om at de måtte følge henne. Og mirakelet var et faktum. Hunden viste hvor lille Karina hadde søkt tilflukt alle disse dagene, Karina hadde nemlig laget seg en liten seng i det høye gresset. Det tok to dager fra hunden forlot Karina, til dyret fant hjelpemannskapet og klarte å lose de til stedet Karina befant seg på.

Mirakelet var et faktum. I totalt 11 dager hadde en fire år gammel jente overlevd i villmarken. Nå kunne hun endelig gjenforenes med familien sin.

Mannskapet tok jenta med til sykehuset, hvor det ble konstatert at hun var i god fysisk form til tross for avmagring og en vekt på bare 10 kilo.

Uten selskap og varme fra i sin kjære hund, hadde ikke Karina overlevd.

Hunden Naida lå tett inntil Karina slik at hun ikke frøs i hjel

Denne hunden er en virkelig helt! Del gjerne den utrolige historien med venner og familie! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com