Forsiden Historier fra livet Denne kvinnen har en genial løsning til barn som skammer seg over...

Denne kvinnen har en genial løsning til barn som skammer seg over å bruke høreapparat

Freddie ble født med en CMV-infeksjon. Det førte til at hørselen ble skadet og som 2 måneder gammel baby fikk han sitt første høreapparat.

Da Freddie var fylt 3 år hadde familien samlet sammen nok penger til at de kunne skaffe gutten et Cochlea implantat. Freddie elsket implantatet og ville aldri vært det foruten.

øre1

Mammaen til Freddie fikk høre at andre barn mislikte å måtte bruke hørselapparat på skolen. Dette inspirerte henne til å designe noe som alle barn kan bære med stolthet.

Hun startet firmaet Lugs som nå produserer fancy høreapparat til barn. På hjemmesiden til firmaet skriver hun:

«Vi fant raskt ut at mange familier har problemer med barn som ikke vil bruke høreapparatene fordi de er stygg og er lite tiltrekkende. Vi forsto at her kunne vi gjøre noe for barn med nedsatt hørsel.» 

øre2

Det startet som en hobby med noen klistremerker men er i dag vokst til et levebrød for mamma Sarah. «Å vite at barn ikke bare har på seg hørselapparatene for å høre bedre, men også bærer dem med stolthet, gjør arbeidet verdt det,» sier hun.

LES OGSÅ
Brannmannen sovnet bak rattet og drepte gravid kvinne - møtet med mannen hennes forandret alt
LES OGSÅ
Faren finner et håndskrevet brev i hanskerommet på datterens bil. Det knuser hjertet hans

øre3

Apparatene har blitt populær verden over og alle koster under 200 kroner.

øre4

Sarah har uten tvil gjort hverdagen lettere for mange hørselskadde barn verden over. Hun fortjener en hyllest! Del gjerne dette med vennene dine slik at flere får se dette nydelige initiativet! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet