in

41-åring får ikke lenger lommepenger, saksøker mor og far

Foto: privat

Før man er gammel nok til å få en deltidsjobb, er det mange som får anledningen til å tjene en slant i hjemmet. Foreldre betaler lommepenger i bytte mot at en støvsuger, vasker opp, lager middag og lignende oppgaver.

For denne 41 år gamle mannen, forsvant ikke forventningene om lommepenger med alderen, og nå stiller han forledrene for retten, skriver britiske The Sun.

Rettsak

Faiz Siddiqui, som bor i London hos sine foreldre, mener at det er foreldrenes ansvar å sørge for ham økonomisk. Det er foreldrene uenige i, og dermed blir det duket for rettsak mellom sønnen og foreldrene.


Foreldrene selv bor i Dubai, men har latt sønnen bo kostnadsfritt i deres leilighet ved Hyde Park i London. Nå er det slutt på luksusen, derimot, og foreldrene krever at den voksne sønnen skal begynne å betale husleige.

Advokat

Faiz Siddiqui er utdannet advokat og arbeidet som det, før han i 2011 ble arbeidsledig. Siden da har foreldrene latt ham bo gratis, samt gitt ham en ukentlig sum for å dekke hans livsopphold.

Faiz går til rettsak mot sine egne foreldre. Foto: privat

Nå ønsker de ikke å besørge ham økonomisk lenger, og da går det en kule varmt for sønnen.

Han mener at de krenker hans grunnleggende menneskerettigheter, ved å kutte ut lommepengene.

Saken er den første av sitt slag i rettsvesenet i London.

Den første rettsinstansen aviste ifølge Newsweek opprinnelig saken, noe som resulterte i at Siddiqui tok kravet til lagmannsretten.

Hans advokat, Hugh Southey QC, hevdet at Siddiqui har rett til støtte fra foreldrene i henhold til en britisk lov kalt 1989 Children’s Act fordi han er en «sårbar» voksen på grunn av helseproblemer.

Mens også lagmannsretten kastet saken, ettersom loven bare kan brukes til å tvinge foreldre til å gi støtte til voksne barn hvis foreldrene er separert.

Dette er ikke 41-åringens første møte med retten, verken profesjonelt eller privat.

Tidligere har han saksøkt Oxford University, fordi han mente at standarden undervisningen holdt var så lav, at det gikk ut over hans karrieremuligheter. Den gang fikk han ikke medhold, så gjenstår det å se hva denne gangen medbringer!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Else Kåss Furuseth og bestemoren

Else Kåss Furuseth i sorg – Håper dere lar dere inspirere av henne

mobiltelefon

Ungdom: Lettere å være seg selv på sosiale medier