Hjem Historier fra livet 5-år gamle Egil skrev brev til politiet – En måned senere banket det på døren

5-år gamle Egil skrev brev til politiet – En måned senere banket det på døren

Familien ble mildt sagt overrasket da politiet plutselig sto på døren.

Vi elsker historier som lyser opp hverdagen. Historier man blir glad av å lese. Saken om Egil fra Halden er akkurat en slik historie.

For noen år tilbake hadde nemlig Egil en stor drøm før 5-årsdagen sin. Gutten som er lidenskapelig opptatt av politiet hadde et stort ønske om å få besøk av nettopp dem på bursdagen sin.

Selv hadde selvfølgelig Egil sin egen politiuniform. Yndlingsantrekket. Det skriver NRK.

Det var rundt en måned til den store femårsdagen skulle feires. Sammen med mamma, Synne, skrev Egil et brev som han sendte til det lokale politikontoret. I brevet kunne man lese:

«Til politiet i Halden. Kan dere komme i bursdagen min? Jeg blir fem år. Hvis dere har noen tyver å fange, kan dere bare gå. Jeg håper dere kommer. Dere er helt rå. Klem fra Egil.«

– Vi puttet brevet i postkassa hos politiet og ventet. Egil forklarte meg at hvis politiet ikke kom, var det fordi de var ute på oppdrag for å fange tyver, sier moren til NRK.

Foto: privat

Politibursdag

Den store dagen til Emil kom. Bursdagen skulle feires, og tema for bursdagsbesøket var selvfølgelig politi. Sammen med venner fra barnehagen satt Emil og familien rundt bordet da de hørte en bil stoppe utenfor huset.

– Egil løp til vinduet og jammen var det ikke en politibil som dukket opp. Vi gikk ned og møtte to politibetjenter, Petter og Håkon. Egil ble veldig sjenert, men han nikket da jeg spurte om vi ikke skulle invitere dem inn, forteller mamma Synne til NRK.

Foto: privat

Politibetjentene skapte stor begeistring i bursdagsbesøket, og sang selvfølgelig bursdagsangen til Egil.

Foto: privat

– Vi ble sjarmerte av måten det hyggelige brevet var skrevet på, med bilder og tegninger. Så jeg ga patruljen som var på vakt i helgen beskjed om å dra innom og si gratulerer med dagen, dersom tjenesten tillot det. Det virket som at han fikk seg en hyggelig overraskelse, sier ordenssjef Jon Hellberg ved Halden politistasjon til NRK. Det var han som hadde beordret betjentene ut på oppdraget.

Foto: privat

Snakk om å gjøre dagen perfekt for en fem år gammel gutt!

Foto: privat

LES OGSÅ:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com