in

Den 5-år gamle jenten hører foreldrene prate om hennes syke bror. Da gjør hun noe enestående!

At barn får med seg mer enn voksne tror er ikke noe nytt. At barn ofte overgår voksne når det gjelder å være løsningsorientert er heller ikke noe nytt. At barn har et stort hjerte og en urokkelig tro er heller ikke noe nytt. Så hva er nytt med denne historien da? Egentlig ingenting! Den forteller bare en nydelig historie om hvordan en liten jente kalt Lise reddet livet til sin bror ved nettopp å få med seg noe viktig, være løsningsorientert, ha tro og bruke sitt gode hjerte. 

Illustrasjonsfoto fra flickr
Illustrasjonsfoto fra flickr

Lise er en snill 5-åring som er genuint opptatt av sin 2-år eldre bror, Thomas. Hun ser opp til broren sin, følger etter hvor enn han måte gå. En kveld hører hun foreldrene hviske i stuen. De prater om Thomas. Lise får med seg at broren er alvorlig syk. Hun hører også foreldrene si at de ikke har råd til å betale for behandlingen Thomas trenger.


Det går et kaldt gufs nedover ryggen til Lise når hun hører pappa gråte. Han som alltid er så tøff. «Bare et mirakel kan redde Thomas nå», hulker pappa.

Lise løper inn på rommet sitt. Finner frem et syltetøyglass fra hjemmestedet i skapet. Hun tømmer innholdet ut på gulvet og teller det nøye. Hun plasserer myntene tilbake i glasset, skrur igjen lokket og sniker seg ut av huset. Noen gater lenger ned ligger det et apotek. Lise går inn.

Hun venter tålmodig for å få litt oppmerksomhet, men mannen bak kassen virker veldig opptatt for øyeblikket.

Lise tramper i gulvet for å lage litt støy. Ingen respons. Hun kremter med den mest motbydelige lyden hun kan lage. Ingen respons. Til slutt har hun fått nok. Hun klasker en tikroning på disken.

«Og hva vil du»?  spør apotekeren med en irritert stemmen. «Jeg snakker med min bror fra Tønsberg som jeg ikke har sett på evigheter,» sier han uten å vente på svar på  spørsmålet sitt.

«Vel, jeg vil snakke med deg om broren min,» svarer Tess tilbake med samme irriterte tone .. «Han er veldig, veldig syk …. og jeg ønsker å kjøpe et mirakel.»

«Unnskyld?» svarer apotekeren.

«Han heter Thomas og han har noe som vokser inni hodet hans og min pappa sier at bare et mirakel kan redde ham nå. Så hvor mye koster et mirakel?»

«Vi selger ikke mirakler her, lille jente. Jeg beklager men jeg kan ikke hjelpe deg,» svarer mannen, litt mildere i målet nå.

Men Lise gir ikke opp så lett.

«Hør, jeg har penger til å betale for det. Hvis det ikke er nok, skaffer jeg resten. Bare fortell meg hvor mye det koster.»

Apotekerens bror var en velkledd mann. Han bøyde seg ned og spurte den lille jenten, «Hva slags mirakel trenger broren din?»

«Jeg vet ikke,» svarer Lise med tårefylte øyne.  «Jeg vet bare at han er veldig syk, og mamma sier at han trenger en operasjon. Men min pappa kan ikke betale for det, så jeg ønsker å bruke pengene mine.» «Hvor mye har du?» spør mannen fra Tønsberg.

«25 kroner,» svarer Lise med svak stemme. «Og det er alle pengene jeg har, men jeg kan skaffe litt mer hvis jeg trenger det.»

«Vel, for en tilfeldighet,» smiler mannen. «25 kroner — den eksakte prisen på et mirakel for små brødre.»

Han tok pengene hennes  i den ene hånden og med den andre hånden grep han hånden hennes og sa «Ta meg med til huset ditt. Jeg vil se din bror og møte foreldrene dine. La oss se om jeg har mirakelet du trenger.»

Det velkledd mannen var Dr. Egil Svartedal, en kirurg, som var spesialist i nevro-kirurgi. Operasjonen ble gjennomført gratis og det var ikke lenge før Thoams var hjemme igjen og hadde det bra.

Mor og far var lykkelige og snakket om kjeden av hendelser som hadde ført dem til dette stedet.

«Den operasjonen,» hvisket Lises mamma.. «Var et ekte mirakel. Jeg lurer på hvor mye det ville ha kostet?»

Lise smilte. Hun visste nøyaktig hvor mye et mirakel kostet … 25 kroner … pluss troen fra et lite barn.

Dette er en gammel engelsk historie som vi har skrevet om til norsk. Historien er ikke sann, men den er like fin uansett! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han går bortover gaten sammen med 5 hunder. Men når vi ser nærmere etter? Imponerende!

Han skrøt på Facebook etter å ha skutt en hund. Nå er han tiltalt for dyreplageri.