lørdag, juni 12, 2021

5-år gamle Lila hadde bare noen måneder igjen å leve – se foreldrenes siste gest

Mest lest nå

Lila May Schow var en 5-år gammel jente fra Hood River i Oregon, USA. Hun kjempet over halve livet sitt en hard kamp mot kreft, nærmere bestemt nevroblastom.

Dette er en svulstsykdom som oppstår hos spedbarn og småbarn i den delen av nervesystemet som heter det sympatiske nervesystem.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Legene stoppet med å gi Lila May cellegift da kroppen hennes ikke lenger var sterk nok til å tåle behandlingen. På dette tidspunktet mente legene at den lille jenten bare hadde noen måneder igjen å leve.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Foreldrene var naturligvis knust. Men de ville at deres nydelige datter skulle få nyte den siste tiden av livet her på denne jorden. Så da Lila May nærmet seg sin siste bursdagsfeiring gjorde de noe spesielt. Foreldrene startet en Facebook-gruppe for å organisere en stor fest for Lila May.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Med hjelp av lokale organisasjoner, donasjoner og mange frivillige kunne det ekstraordinære bursdagsselskapet bli en virkelighet. Den 31 juli 2015 samlet alle seg for å gi Lila May en opplevelse utenom det vanlige.

LES OGSÅ: 19-åringen har uhelbredelig hjernekreft. Bruker månedene han har igjen til å hjelpe andre barn

Foto: Facebook
Foto: Facebook

I lokalet hvor det tidligere hadde vært en bank ble det arrangert bursdagsfest, bryllup og et ball på samme dag. Foreldrene visste at datteren deres aldri ville oppleve disse hendelsene og ville derfor gi henne alt på en og samme dag.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Alt fra kostymer til musikk og mat var betalt av donasjoner fra hundrevis av mennesker.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Lila, her utkledd som Askepott, fikk også treffe en samling av Disney-prinsesser.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Foreldrene visste at datteren deres aldri skulle få gifte seg. Derfor fridde og «giftet» pappaen seg med henne, avsluttet av den obligatoriske bryllupsdansen.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

I et intervju forteller pappaen hvor takknemlig familien er for all støtten.

«Vi kunne aldri ha kommet så langt og kjempet så lenge uten all hjelpen vi har fått. Vi er evig takknemlig for det. Det handler bare om å få en liten jente til å le.»

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Og le, ja det gjorde Lila May denne dagen.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mammaen til Lila May heter Hedii Hall. Hun har lagt ut et innlegg på Facebook hvor hun forteller hvordan det gikk med datteren, samtidig takker hun alle som bidro på festen.

«Dette innlegget skulle vært postet for lenge siden. Men jeg har unngått det fordi det smerter fremdeles så mye når jeg skriver om Lila. Først vil jeg takke ALLE som bidro til at bursdagen til Lila ble en stor suksess. Når jeg ser tilbake på bildene tenker jeg bare på hvor generøse dere alle er…Bare for å gi en fem år gammel jente festen hun drømte om. 

Denne uken var det ett år siden vi kom hjem fra en fantastisk tur til Hawaii hvor Lila fikk dykke i sjøen sammen med delfiner, spise frokost med Minnie mus og dra på vannland. Dette var hennes siste lykkelige opplevelser. Vi tilbragte de siste dagene hjemme, hvor hun hadde sin nærmeste familie og beste venner rundt seg. Hun var tungt medisinert fordi hun hadde så store smerter i hodet, men hun visste at vi var der sammen med henne. Den 12 september 2015 tok hun sitt siste åndedrag. Det var, og vil alltid være, den verste dagen i livet mitt. 

Smerten er ubeskrivelig men unektelig. Den er med meg i hvert steg jeg tar. Jeg er så takknemlig for dere som lar minnet hennes leve videre. Takk til dere alle for å elske Lila May. 

Denne historien rører oss dypt, ikke minst det foreldrene gjorde for jenten sin. Hun kunne nok ikke fått en bedre fødselsdag. Del gjerne historien dersom du ble like rørt som vi ble. 

LES OGSÅ: Den unge brannmannen fikk kreft og hadde bare uker igjen å leve. Se kollegenes fantastiske hyllest

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter