Hjem Historier fra livet 5 år gamle Noah reddet lillesøsteren og hunden ut av det brennende huset

5 år gamle Noah reddet lillesøsteren og hunden ut av det brennende huset

Del
X

Lilla Noah fra Georgia i USA, våknet av at soverommet, som han delte med sin to år gamle søster, stod i flammer. Han reddet søsteren og hunden, og vekket naboen slik at resten av familien også ble vekket og kom seg ut av det brennende huset. Nå blir han hyllet som den ekte helten han er.

Femåringen våknet av varmen og røyklukten i soverommet der han lå og sov. Et elektrisk apparat hadde tatt fyr, og flammene nærmet seg både hans og lillesøsterens seng. Soveromdøren var sperret av flammene. Den eneste veien ut, var gjennom vinduet.

Uten å nøle, vekket Noah sin to år gamle lillesøster. Han løftet henne ut av sengen og bar henne til vinduet. Han fikk åpnet vinduet, og hjalp søsteren ut. Families kjære hund, sov også på Noah og lillesøsterens soverom denne natta. Noah klarte også å løfte hunden ut av vinduet, før han selv krabbet ut.

Foto: Bartow County Fire Department / Facebook

Kunne ha mistet livet

Nærmeste nabo er Noahs onkel. Han løp frem til ytterdøren, og ga seg ikke med å hamre på den før onkelen våknet og kom ut. Den lille gutten fortalte hva som har skjedd, og onkelen fikk vekket Noahs forelde og tre andre familiemedlemmer som befant seg i huset, blant annet Noah farfar.

«Hadde det ikke vært for Noah, så hadde vi ikke … Jeg mener, vi andre lå og sov, så vi ante ikke hva som skjedde. Vi kunne ha mistet livet alle sammen», sier han ifølge Western Journal.

Blir hedret med pris

Noah og fire andre familiemedlemmer fikk mindre brannsår som de fikk behandling for ved sykehuset. De hadde også mindre skader i lungene etter å ha inhalert røyk.

I dag, på selveste valentinsdagen, blir Noah hedret som et medlem av det lokale brannvesenet – Honorary Bartow County Firefighter. Noah får også en pris fordi han var så snarrådig og reddet hele familien sin fra brannen.

LES OGSÅ: Emma reddet de seks barna sine fra brannen: Jeg tenkte at jeg måtte få ut barna, så kunne jeg dø

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com