torsdag, januar 23, 2020
Historier fra livet 5-åringen sovnet inn i pappas armer. Foreldrene forteller historien...

5-åringen sovnet inn i pappas armer. Foreldrene forteller historien for å spre kjærligheten hennes

-

I to år kjempet 5-år gamle Zoey Catherine Daggett mot en sjelden, uhelbredelig hjernesvulst. Den 4. juli 2018 trakk hun sitt siste åndedrag. Trygt bevart hjemme, i pappas armer.

Det var en dag som Zoeys foreldre, Casey og Ben Daggett, visste at skulle komme til slutt.

«Vi har hatt to år å forberede oss på dette, men det er aldri – det er aldri nok forberedelse til noe slikt,» sier Casey Daggett til Westernjournal.

Foreldrenes første mistanke om at noe var galt var da Zoey falt ukontrollert i en park. Deres bekymring vokste en uke senere da Zoey begynte å miste mobilitet i hånden sin.

En tur til sykehuset resulterte i den knusende diagnosen: Zoey hadde en sjelden, uhelbredelig hjernesvulst.

I følge Westernjournal rammer denne type hjernesvulst hyppigst barn mellom 4-10 år, hvor under en prosent overlever.

Foto: Casey Dagget / Facebook

«Dette bildet ble tatt da hun hadde et øyeblikks bevissthet. Min nydelige lille jente. Fra to måneder til et par uker. Til 10 dager. Til hvilke dag som helst nå. Tiden blir kortere for hver dag. Min Zoey. Min elskede. Du har forandret verden,» skriver moren til dette fotografiet på Facebook.

Forsøkte alt 

Ben og Casey brukte de neste to årene til det alle foreldre ville gjort: prøve og utforske hver eneste sjanse i verden for at jenta deres skulle få leve videre.

De utforsket alle klinikker i USA. Da ingen kunne hjelpe Zoey dro de til Tyskland for behandling. Heller ikke det vellykket.

LES OGSÅ: Hundrevis av unge mennesker besøkte 88-år gammel dame – de ønsket å ta farvel

Sammen med sin lille prinsesse skrev de en liste over alt hun ville oppleve i livet. Listen ble nesten fullført. De traff Disney prinsesser, prøvde cheerleading, og deltok på leirskoler.

«Vi reiste verden rundt for Zo,» sier Casey. «Vi sørget for at hun så alt hun ville se.»

I slutten av juni begynte Zoys helse å bli betydelig verre. Foreldrene hennes visste at slutten var nær og åpnet sitt hjem til venner og familie for å besøke Zoey mens det fortsatt var tid.

4 juli 2018 tok en sykepleier et bilde av Zoeys siste øyeblikk med foreldrene sine. De satt på favorittfilmen hennes, Harry Potter, og koste med henne på sofaen.

Foto: Facebook

«Halvveis gjennom filmen var det over,» sier Ben.

Foreldrene har opplevd å motta en fantastisk støtte fra hele verden etter at de delte historien sin. De er opptatt av å elske det livet Zoey fikk, og hedre hennes minne.

«Zoeys historie deles til hele verden,» skriver foreldrene på Facebook. «Hennes kjærlighet og lys skinte gjennom hele sykdommen og til siste slutt. Vi vil fortsette å dele kjærligheten og den livsgnisten hun hadde.»

LES OGSÅ: Mann døde på tragisk vis i en bilulykke: se det sterke øyeblikket da hesten hans tok farvel

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...