Hjem Historier fra livet 5-åringen sovnet inn i pappas armer. Foreldrene forteller historien for å spre kjærligheten hennes

5-åringen sovnet inn i pappas armer. Foreldrene forteller historien for å spre kjærligheten hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I to år kjempet 5-år gamle Zoey Catherine Daggett mot en sjelden, uhelbredelig hjernesvulst. Den 4. juli 2018 trakk hun sitt siste åndedrag. Trygt bevart hjemme, i pappas armer.

Det var en dag som Zoeys foreldre, Casey og Ben Daggett, visste at skulle komme til slutt.

«Vi har hatt to år å forberede oss på dette, men det er aldri – det er aldri nok forberedelse til noe slikt,» sier Casey Daggett til Westernjournal.

Foreldrenes første mistanke om at noe var galt var da Zoey falt ukontrollert i en park. Deres bekymring vokste en uke senere da Zoey begynte å miste mobilitet i hånden sin.

En tur til sykehuset resulterte i den knusende diagnosen: Zoey hadde en sjelden, uhelbredelig hjernesvulst.

I følge Westernjournal rammer denne type hjernesvulst hyppigst barn mellom 4-10 år, hvor under en prosent overlever.

Foto: Casey Dagget / Facebook

«Dette bildet ble tatt da hun hadde et øyeblikks bevissthet. Min nydelige lille jente. Fra to måneder til et par uker. Til 10 dager. Til hvilke dag som helst nå. Tiden blir kortere for hver dag. Min Zoey. Min elskede. Du har forandret verden,» skriver moren til dette fotografiet på Facebook.

Forsøkte alt 

Ben og Casey brukte de neste to årene til det alle foreldre ville gjort: prøve og utforske hver eneste sjanse i verden for at jenta deres skulle få leve videre.

De utforsket alle klinikker i USA. Da ingen kunne hjelpe Zoey dro de til Tyskland for behandling. Heller ikke det vellykket.

LES OGSÅ: Hundrevis av unge mennesker besøkte 88-år gammel dame – de ønsket å ta farvel

Sammen med sin lille prinsesse skrev de en liste over alt hun ville oppleve i livet. Listen ble nesten fullført. De traff Disney prinsesser, prøvde cheerleading, og deltok på leirskoler.

«Vi reiste verden rundt for Zo,» sier Casey. «Vi sørget for at hun så alt hun ville se.»

I slutten av juni begynte Zoys helse å bli betydelig verre. Foreldrene hennes visste at slutten var nær og åpnet sitt hjem til venner og familie for å besøke Zoey mens det fortsatt var tid.

4 juli 2018 tok en sykepleier et bilde av Zoeys siste øyeblikk med foreldrene sine. De satt på favorittfilmen hennes, Harry Potter, og koste med henne på sofaen.

Foto: Facebook

«Halvveis gjennom filmen var det over,» sier Ben.

Foreldrene har opplevd å motta en fantastisk støtte fra hele verden etter at de delte historien sin. De er opptatt av å elske det livet Zoey fikk, og hedre hennes minne.

«Zoeys historie deles til hele verden,» skriver foreldrene på Facebook. «Hennes kjærlighet og lys skinte gjennom hele sykdommen og til siste slutt. Vi vil fortsette å dele kjærligheten og den livsgnisten hun hadde.»

I juli delte moren en ny oppdatering

«Det har gått 2 år siden du forlot oss søte jente.
Det går ikke en dag hvor jeg ikke tenker på deg og skulle ønske du var her. Gjennom minnene som fortsetter å dukke opp virker det vanskeligere i år enn før. Jeg vet at du smiler til oss. Send oss små tegn på at du er her hos oss.

Du rørte så mange liv i løpet av dine 5 år på denne jorden, og du fortsetter å dele lys, kjærlighet og latter. Latteren som vi alle husker når du ville løpe og leke.

Vi vet at du har det bra.»

Happy Mother's Day to all of the Mother's. The ones who have lost a child, who have miscarried, who have living…

Posted by Zoeys Light on Sunday, May 8, 2022

LES OGSÅ: Mann døde på tragisk vis i en bilulykke: se det sterke øyeblikket da hesten hans tok farvel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com